Brokkolisalat er populært tilbehør til stekt og grillet mat, og er et selvskrevent innslag på sommerbuffeten. Hovedingrediensen er selvsagt brokkoli, men utover det kan du tilsette ingredienser etter smak og hva du har tilgjengelig. Det er allerede en oppskrift på brokkolisalat på bloggen som er veldig populær. Her kommer en litt annerledes variant som er smaksatt med blant annet eple, tranebær og hasselnøtter, og en deilig crème fraîche-dressing. Kanskje dette blir din nye favoritt?
Ingredienser
SALATEN
1 | brokkoli , i små buketter |
100 g | bacon (kan sløyfes) |
1 | eple , i små terninger |
1/2 | rødløk , i små terninger |
3 ss | tranebær |
1 neve | hasselnøtter el. |
2 ss | persille , grovt hakket |
DRESSING
150 g | crème fraîche eller rømme |
2-3 ss | majones |
1-2 ss | eplesidereddik |
1 ts | sukker |
salt og pepper |
SLIK GJØR DU
Fordel baconskivene på et bakepapirkledd bakebrett og stek dem ved 200 grader (over- og undervarme, midt i ovnen) i 12-15 minutter. Snu dem gjerne en gang underveis. Følg med mot slutten av steketiden. La baconet renne av på litt kjøkkenpapir, og bryt det deretter i biter. Alternativt kan du steke baconet i en stekepanne.
Fjern brokkolistilken og del resten av brokkolien opp i minibuketter, og ha i en bolle sammen med rødløk, eple, mesteparten av tranebærene og halvparten av baconet. Hakk hasselnøttene grovt og ha tilsett dem også (hold gjerne av litt til dekor).
Rør sammen crème fraîche og majones i en annen liten bolle, og smak til med eddik, sukker, salt og pepper. Hell dressingen over salaten og vend den forsiktig sammen. Dryss resten av baconet, persille og tranebærene over, og gjerne noen hasselnøtter også.
Server salaten på sommerbuffeten, eller som tilbehør til stekt eller grillet kjøtt, kylling eller fisk.
TIPS
- Crème fraîche kan (helt eller delvis) byttes ut med rømme eller yoghurt naturell.
- Hasselnøttene kan byttes ut med for eksempel valnøtter, pinjekjerner, solsikkekjerner eller mandler. Tranebærene kan erstattes helt eller delvis med for eksempel druer eller granateplekjerner.
- Ønsker du en mildere smak på salaten kan du koke brokkolien i ca. 3 minutter og deretter legge den i isvann noen minutter, før du blander den sammen med de øvrige ingrediensene. Legg gjerne løken i litt kaldt vann, før du tilsetter den i salaten.
- Brokkolisalaten er holdbar i ca. 3 dager i kjøleskapet.
- Her finner du den andre oppskriften på brokkolisalat. Alle grillmatoppskriftene (med tilbehør) på bloggen finner du samlet her.
VELBEKOMME!