Grillmaten tas til nye høyder med godt tilbehør, som for eksempel denne brokkolisalaten med blant annet bacon og pinjekjerner. Prøv den neste gang du skal servere grillmat!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

SALATEN

1 brokkoli , i minibuketter
2-3 ss pinjekjerner , ristet
125 g bacon , i små biter
1 rødløk , finhakket
persille , hakket

DRESSING

200 g majones eller lettmajones
1 - 1 1/2 ss hvitvinseddik eller eplesidereddik
1 ss sukker (smak til)
salt og pepper (smak til)

SLIK GJØR DU

BROKKOLISALAT

Rist pinjekjernene lett gylne i en tørr stekepanne, og legg til side. Skjær baconet opp i små biter, stek det sprøtt og la det renne av på litt kjøkkenpapir.

Del brokkolien opp i minibuketter og skjær stilken i små terninger, og ha oppi en bolle sammen med finhakket rødløk.

Rør sammen majones og eddik i en annen liten bolle, og smak til med litt sukker, salt, pepper og persille.

Hell dressingen over salaten og vend forsiktig sammen. Dryss bacon, pinjekjerner og litt persille over, og server salaten som tilbehør til stekt eller grillet kjøtt eller fisk. Sjekk ut alle grillmatoppskriftene på bloggen her.

BROKKOLISALAT

TIPS

  • Majonesen kan helt eller delvis erstattes med crème fraîche eller rømme.
  • Dersom du ønsker en litt mildere smak på salaten kan du koke brokkolien i 3-5 minutter og deretter legge den i isvann, før du blander den sammen med de øvrige ingrediensene. Legg gjerne løken i litt kaldt vann, før du tilsetter den i salaten.
  • Brokkolisalaten er holdbar 2-3 dager i kjøleskapet.
  • Alle salatene på bloggen finner du samlet her. Flere oppskrifter på grillmattilbehør finner du samlet her.

VELBEKOMME!

Skriv ut
  1. Kan man lage dette dagen før? Tenkte å ha det på tapas bordet i konfirmasjo ?

  2. Meny her i Moss bruker bringebæreddik i sin og da trenger man heller ikke så mye sukker 🙂

  3. Hvis man skal lage den kvelden i forveien, skal man vente til serveringen med å ha i bacon og pinjekjerner?

  4. Vil gjerne ha tips om hvordan man kan erstatte pinjekjerner? Jeg er allergisk mot pinjekjerner, mandler og stort sett alle nøtter…

    1. Har du testet med solsikkefrø eller gresskarkjerner? Rist dem gjerne litt i tørr stekepanne først.

  5. Fikk denne servert i en avslutningsfest om fredag. Det BESTE jeg har smakt! Takk Trine !

  6. Hadde granateple på sammen med bacon
    Har også brukt bringebær og den fikk tommel opp
    Bytter ut mesteparten av majonesen med cream fresh.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste