Når du skal sette gullkant på burgermåltidet lager du brioche! Brioche inneholder både melk, egg og smør, noe som gir luftig, myk, saftig og smakfull bakst. Prøv det du også!
Ingredienser
GJÆRDEIGEN
500 g | hvetemel |
1 ts | sukker |
3/4 ts | salt |
15 g | gjær eller 1/2 pose tørrgjær |
3 1/2 dl | melk |
1 | egg |
100 g | smør , i små terninger |
TOPPING
1 | egg , sammenvispet |
sesamfrø (kan sløyfes) |
SLIK GJØR DU
Ha alle ingrediensene til gjærdeigen, med unntak av smøret, i bakebollen. Kjør alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Juster eventuelt med mer mel dersom deigen virker løs, eller litt mer melk dersom den virker tørr. Kjør deigen først på lav hastighet, og deretter litt høyere hastighet, i tilsammen ca. 10 minutter. Tilsett smøret i terninger og elt deigen i ytterligere 10 minutter. Du skal nå ha en blank og fin deig som slipper bakebollen. Dekk bollen med klede, plast eller sett på lokk, og la deigen forheve til den har økt i omtrent dobbel størrelse, etter ca. 1 1/2 time.
Ha deigen på melet bakebord, og del den opp i 8-12 jevnstore emner. Trill emnene til boller som du trykker flate med håndflaten (ca. 1 1/2 cm), og legg dem på bakepapirkledd bakebrett. La brødene etterheve under klede eller plast i 30-45 minutter. Pensle brødene med sammenvispet egg og strø på sesamfrø.
Stekes midt i ovnen ved 225 grader (over- og undervarme) i 12-15 minutter. Steketiden vil variere etter hvor stort brødene dine er og hvilke stekeegenskaper ovnen din har, så følg med mot slutten av steketiden. Avkjøles på rist.
Del brødet på langs og fyll det med burger, fiskeburger, pulled pork, pulled chicken – eller spis det som det er med syltetøy, ost eller annet pålegg.
TIPS
- Brioche som du får til overs kan fint fryses. La brødene tine i romtemperatur, og varm dem eventuelt raskt i stekepannen/grillpannen eller i stekovnen før servering.
- Dersom du heller vil lage ordinære hamburgerbrød kan du benytte denne oppskriften, og oppskrift på halvgrove hamburgerbrød finner du her.
- Alle burgeroppskriftene på bloggen finner du samlet her.
- Du kan også benytte denne oppskriften til pølsebrød, 12-14 stykker.
VELBEKOMME!