Bringebærkjeks er populære til barn i alle aldre. Dette var de første kjeksene Mathias fikk servert da han var liten, og jeg minnes enda hvordan han begynte å spise i midten og jobbet seg utover. Jeg pleier ofte å lage dem til jul, men de smaker godt året rundt!
Ingredienser
200 g | smør |
200 g | melis |
1 | vaniljestang eller 2 ts vaniljesukker |
2 | egg |
300 g | hvetemel |
4 ss | maisenna |
1 ts | bakepulver |
200 g | bringebærsyltetøy (ca.) |
SLIK GJØR DU
Bruk kjøkkenmaskin (gjerne med k-spade) og rør smør og melis lyst og luftig. Tilsett egg og frøene fra vaniljestangen (eller ekte vaniljesukker), og rør til røren blir kremete. Sikt inn hvetemel, maisenna og bakepulver. La deigen hvile i minst en time i kjøleskapet.
Rull deigen til en pølse og del opp passende emner. Trill ut kuler og sett på bakepapirkledd bakebrett. Lag en fordypning (bruk gjerne undersiden av en litt rund måleskje) og ha litt bringebærsyltetøy på hver kjeks. Det er viktig at syltetøyet er ganske tykt, slik at det ikke flyter utover. Bruk gjerne sprøytepose, så blir syltetøyet enklere å fordele jevnt og pent omtrent midt på kjeksen.
Stekes midt i ovnen (over- og undervarme) ved 170 grader i 15-20 minutter, til kjeksene er lett gylne og syltetøyet har stivnet. Steketiden vil være avhengig av hvor store kjeksene dine er og stekeegenskapene til ovnen din. Pass derfor på mot slutten av steketiden, kjeksen skal være ganske lys. Avkjøl bringebærkjeksene på rist og oppbevar dem i kakeboks når de er helt avkjølte og tørre.
TIPS
- Bruk gjerne annet syltetøy enn bringebær, men det er viktig at syltetøyet ikke er tyntflytende.
Oppskriften er tidligere publisert her, men får nå en liten makeover.
Dette er vel det svenskene kaller Hallongrotterde er supergode hele året rundt.
De ble så gode, men hvordan oppbevares kakene ? Tenker på bringebærsyltetøy om det holder seg i boksen
Har ikke lagd dem enda men de blir sikkert gode
Skal det være 2 SS med vaniljesukker?
Det skal være ts. Er rettet opp nå – takk for at du sa ifra!
Skal smøret smeltes eller romtemp?
Smøret skal ikke smeltes. Du kan gjerne la det ligge litt i romtemperatur før du rører det sammen med sukkeret. Dersom smøret er hardt og du ikke har en kjøkkenmaskin med høy effekt, kan du evt. dele det opp i små terninger eller skjære det i skiver ved hjelp av en ostehøvel. Lykke til!
Prøvde å lage dem idag, de ble veldig gode!
Det er en fordel å gi god plass på stekebrettet mellom hver kake da de eser ut en del. Jeg satte dem for tett, men så har jeg lært det.
Hei! Hva slags bringebærsyltetøy bruker du? Et spesielt merke?
Kan disse fryses?