Vi koser oss på hytta og griller så ofte vi kan. Da er det ekstra kjærkomment med kjapt, enkelt og velsmakende grilltilbehør, som for eksempel denne bønne- og linsesalaten med kapers og sitron - og cherrytomater, hvis vi har. En favoritt til grillet fisk eller kylling. Til ca. 4 porsjoner trenger du omtrent:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

2 sjalottløk , finhakket
2 fedd hvitløk , finhakket
3 vårløk , finsnittet
nøytral olje litt
300 g røde linser (ca.) (ferdig kokt)
300 g bønner (ca.) (ferdig kokt) , gjerne ulike sorter
3 ss kapers
½ sitron , saft og skall
200 g cherrytomater (ca.), delt i to
frisk basilikum og bladpersille , grovt snittet
3 ss god olivenolje
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Bønne- og linsesalat med kapers og sitron

Bønne- og linsesalat med kapers og sitron

Fres sjalottløk, hvitløk og vårløk i litt nøytral olje i en stor stekepanne/gryte, til løken er blank og myk.

Skyll linsene og bønnene i kaldt vann, ha dem sammen med løkblandingen og la det surre med til linsene og bønnene er gjennomvarme. Ha deretter i tomater, kapers, friske krydderurter – og smak til med sitronsaft, sitronskall, salt og pepper.

Server salaten som tilbehør til grillmat eller for eksempel stekt fisk eller kylling.

Bønne- og linsesalat med kapers og sitron - med kylling

VELBEKOMME!

Skriv ut
    1. Jeg serverer den gjerne varm/lunken, men den kan også nytes kald. Det er opp til deg! 🙂

  1. Kjempegod! Bruker denne retten også som egen rett uten kjøtt. Jeg har også byttet ut linsene med byggryn,- kjempegodt! Nydelige farger og gode smaker.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste