Ingrediens
Ekskluder
Kategori
Kjøkken

Vi koser oss på hytta og griller så ofte vi kan. Da er det ekstra kjærkomment med kjapt, enkelt og velsmakende grilltilbehør, som for eksempel denne bønne- og linsesalaten med kapers og sitron - og cherrytomater, hvis vi har. En favoritt til grillet fisk eller kylling. Til ca. 4 porsjoner trenger du omtrent:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

2 sjalottløk , finhakket
2 fedd hvitløk , finhakket
3 vårløk , finsnittet
nøytral olje litt
300 g røde linser (ca.) (ferdig kokt)
300 g bønner (ca.) (ferdig kokt) , gjerne ulike sorter
3 ss kapers
½ sitron , saft og skall
200 g cherrytomater (ca.), delt i to
frisk basilikum og bladpersille , grovt snittet
3 ss god olivenolje
salt og pepper

OBS. Lurt å tenke på når du justerer antall porsjoner.

Les mer

SLIK GJØR DU

Bønne- og linsesalat med kapers og sitron

Bønne- og linsesalat med kapers og sitron

Fres sjalottløk, hvitløk og vårløk i litt nøytral olje i en stor stekepanne/gryte, til løken er blank og myk.

Skyll linsene og bønnene i kaldt vann, ha dem sammen med løkblandingen og la det surre med til linsene og bønnene er gjennomvarme. Ha deretter i tomater, kapers, friske krydderurter – og smak til med sitronsaft, sitronskall, salt og pepper.

Server salaten som tilbehør til grillmat eller for eksempel stekt fisk eller kylling.

Bønne- og linsesalat med kapers og sitron - med kylling

VELBEKOMME!

Skriv ut
    1. Jeg serverer den gjerne varm/lunken, men den kan også nytes kald. Det er opp til deg! 🙂

  1. Kjempegod! Bruker denne retten også som egen rett uten kjøtt. Jeg har også byttet ut linsene med byggryn,- kjempegodt! Nydelige farger og gode smaker.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste