Sett en ekstra spiss på grillmaten med en hjemmelaget BBQ-saus! Denne varianten som inneholder blant annet sennep og honning er etter min mening spesielt god til svinekjøtt, men passer også godt til kylling. Dette er en av mine grillsausfavoritter, og jeg kan nesten anbefale den som den er også, jeg bruker alltid lang tid på å smake meg frem når jeg lager denne grillsausen... :)

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

1 løk , finhakket
1 ss olivenolje
1 dl ketchup
2-3 ts honning
2-3 ts balsamicoeddik
2-3 ts dijonsennep
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Fres løken i oljen, til løken er blank og myk. Tilsett resten av ingrediensene. Smak deg frem slik at du får en god balanse mellom det søte og det syrlige. La sausen småkoke til den tykner.

Avkjøl sausen. Pensle kjøttet med sausen mot slutten av grillingen, og bruk gjerne resten som saus til kjøttet. Sausen er holdbar i ca. tre uker dersom den oppbevares i kjøleskapet i et tett glass.

Enjoy!

 

Skriv ut
  1. Denne oppskriften har jeg sendt videre til mine venner som er grillelskere – den sausen må bare vœre helt nydelig

    1. Jeg syns den smakte veldig rart. Lagde den nå i kjele.Men kanskje den blir bedre når jeg får den på kjøttet på grillen.?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste