Baconsurret kyllinglårfilet er en favoritt på grillen, og tilbehøret varieres etter smak og hva vi har tilgjengelig. Her har jeg for eksempel lagt rikelig med fargerike grønnsaker på grillen, til de er passe møre. Serveres med couscous, basilikumpesto og grillet sitron. Yummy!
Ingredienser
BACONSURRET KYLLINGLÅR
6-8 | kyllinglårfileter |
6-8 skiver | bacon |
12-24 blader | basilikum |
nykvernet sort pepper |
PESTO
1 neve | basilikumblader |
1 neve | persille |
1 fedd | hvitløk , grovt hakket |
1 dl | extra virgin olivenolje |
1-2 ss | pinjekjerner , ristede |
2 ss | parmesan , finrevet |
salt og pepper |
GRILLEDE GRØNNSAKER
1 | squash , i skiver på langs |
1 | rød paprika , i grove biter |
1 | gul paprika , i grove biter |
1-2 | rødløk , i båter |
2 | vårløk |
nøytral olje | |
1 | sitron , delt i to |
COUSCOUS
4 porsjoner | couscous , bulgur, ris el. |
3-4 ss | ekstra virgin olivenolje |
1 ss | persille , grovt hakket |
1 ss | basilikum , grovt hakket |
salt |
SLIK GJØR DU
BACONSURRET KYLLINGLÅR
Legg kyllinglårfiletene med skinnsiden ned og krydre dem med rikelig med nykvernet sort pepper. Legg 2-3 basilikumblader på hvert lår og rull låret sammen, og rull det deretter inn i en baconskive. Legg de baconsurrede kyllinglårene med «baconskjøten» ned på en sone med direkte varme på grillen (se grilltips her). Grill til lårene har en fin stekeskorpe over det hele. La dem deretter grille videre på indirekte varme, til lårene er gjennomstekte (har en kjernetemperatur på 67 grader). Snu dem ofte. La kyllingrullene hvile ca. 5 minutter før servering.
PESTO
Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne til de begynner å ta litt farge. La dem avkjøles noe. Bland basilikumblader, persille, pinjekjerner, hvitløk og revet parmesan, og kjør det med en stavmikser eller lignende. Tilsett en god olivenolje og kjør pestoen til den får ønsket konsistens. Jeg liker helst at pestoen har en litt grov konsistens, men det er jo en smaksak. Smak til med salt og pepper.
GRILLEDE GRØNNSAKER & COUSCOUS
Skjær opp grønnsakene som angitt. Pensle grønnsakene med litt nøytral olje og grill dem på direkte varme (les mer om direkte/indirekte varme her) i noen minutter på hver side, til de er møre og fine. Jeg har en egen grillpanne som jeg setter på grillen og som gjør det enkelt å grille grønnsaker, samtidig som den gir fine grillriller.
Skjær sitronen i to og sett den med snittflaten ned på direkte varme i 3-5 minutter.
Kok couscous (jeg har brukt perlecouscous i denne oppskriften), bulgur, quinoa, ris eller hva du måtte behage – etter anvisningen på pakken. Hell av kokevannet og smak til med friske urter, salt og litt olivenolje før servering.
SERVERING
Server kyllingrullene sammen med couscous og grillede grønnsaker, og skvis litt av sitronsaften over kyllingen. Server pestoen ved siden av.
TIPS
- Bytt gjerne ut basilikumen i kyllingrullene med 1-2 blader salvie.
- Alle grillmatoppskriftene (med tilbehør) finner du samlet her.
VINTIPS (FRA SARA DØSCHER)
- Loxarel a pèl +18 Brut Nature Reserva (Spania). Pris: kr. 170. Denne spanske sprudlevinen vinen falt jeg pladask for da jeg prøvde den første gang. Smaker av bakte epler og syltede sitroner. Mye fyldigere og rikere enn cava. Min nye favoritt til grillet kylling. Og den spennende, saltaktige ettersmaken matcher baconet perfekt. En leken og leskende kombinasjon!
Denne retten skal jeg prøve. Jeg driver å bygger meg en grillhytte, så fort den er ferdig skal jeg teste ut denne grillretten. Har aldri tenkt på at man kan ha bacon rundt kylling.
Hvordan ville du stekt kyllingen om man skulle laget i stekeovn? Temperatur? Hvor lenge? Brune først?
Mvh. Cecilie:)