Kylling er populær, kjapp og lett sommermat og har her, i tillegg til å få surret bacon rundt magen, fått selskap av en risonisalat med mange fargerike grønnsaker. Risoni er pasta forkledd som ris, og fås i enkelte innvandrerforretninger. Får du ikke tak i risoni kan du istedet benytte pasta, ris, couscous eller bulgur. Til fire porsjoner trenger du omtrent:
Ingredienser
Baconsurret kylling
4 | kyllingfileter , delt i to |
salt og pepper | |
8 | bacon skiver |
Risonisalat
250 g | risoni , tilberedt etter anvisningen på pakken |
1 | rødløk , i terninger |
1/2 | squash , i terninger |
1 | rød paprika , i terninger |
3 | vårløk , i biter |
8-10 | cherrytomater , delt i to |
50 g | Ruccula |
parmesan litt |
Dressing
1/2 dl | olivenolje |
1/2 | sitron (ca.), saften |
1 ts | sennep (ca.) |
1 ts | flytende honning (ca.) |
2 ts | kapers (ca.) |
salt og pepper | |
frisk basilikum , grovt hakket |
SLIK GJØR DU
Del kyllingfiletene i to på langs, krydre med salt og pepper, og stek kyllingen raskt på begge sider i litt smør eller olje. Surr en skive bacon rundt hver kyllingbit og stek den videre et par minutter, og legg kyllingen deretter i et ildfast fat. Stekes ved 175 grader (midt i ovnen, over- og undervarme) i 8-10 minutter, til kyllingen er gjennomstekt. La kyllingen hvile i minst 5 minutter før servering.
Fres løk, paprika, squash og vårløk i litt olje, til grønnsakene er knapt møre. Tilsett tomater og ruccula og la det surre med et par minutter. Kok risoni etter anvisningen på pakken. Bland sammen grønnsakene og risoni. Krydre med salt og pepper.
Bland sammen ingrediensene til dressingen. Smak deg frem til en god balanse mellom honning, sennep og sitron.
Server den baconsurrede kyllingen sammen med risonisalaten, og drypp dressingen over. Server umiddelbart, gjerne med godt brød som tilbehør.
Enjoy!
Hei Trine.
Den oppskriften med kylling,risoni,og bacon skal æ prøve.
Men først skal vi spise dagens rett. Fiskegrateng ala Trine!.
Eneste æ har gjort er å bytte ut hvetemel med siktet speltmel.
Det blir så mye bedre,og bitttelitt sunnere!
Førstkommende mandag hadde vi torsk (ala God morgen Norge)
Men, brukte din oppskrift. Den falt i smak til både voksne og ungdommer.
Den oppskriften har æ virkelig sansen for,med de gode smakene med trøkk i.
Kos dæ i ferien Trine. Følger med hver dag…på dagens oppskrifter.:-)
Takk for hyggelig hilsen Heidi! God sommer til deg også!
Takk for god oppskrift og veldig inspirerende blogg. Jeg har en datter med cøliaki og byttet ut risoni med glutenfri makaroni. Det ble så populært at jeg lagde litt ekstra til skolemat dagen etter. Hanne