Det er høysesong for deilige salater med vårens grønnsaker. Og det lager du i en fei - med for eksempel asparges, ruccula, tomater, parmesan, pinjekjerner og en god spekeskinke. Salaten er nydelig som en smårett til lunsj, som forrett før grillmaten eller hvis du bare vil kose deg litt ekstra. Prøv den du også!
Ingredienser
SALATEN
100-150 g | spekeskinke av god kvalitet |
1 bunt | asparges |
50 g | ruccula |
1 neve | basilikumblader |
150 g | cherrytomater , delt i to |
1 neve | pinjekjerner eller nøtter |
parmesan , i flak |
MARINADE/DRESSING
1 dl | extra virgin olivenolje |
1/4-1/2 | sitron , saft og skall |
1/2-1 ts | dijonsennep |
1/2-1 ts | flytende honning |
salt og pepper |
SLIK GJØR DU
Brekk av aspargesen der den knekker naturlig. Finn frem en skreller, ostehøvel eller lignende, og skjær aspargesen opp i tynne remser på langs. Ha dem i en bolle sammen med ruccula og basilikumbladene. Rør sammen ingrediensene til vinaigretten. Smak deg frem til en fin balanse mellom det syrlige og søte. Hell ca. halvparten av vinaigretten over salaten og vend forsiktig sammen.
Skjær opp tomatene som angitt. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne, til de har fått litt farge.
Fordel salatblandingen, tomatene, parmesan og pinjekjernene på fire porsjonstallerkener eller et serveringsfat. Fordel spekeskinkeskivene i salaten, og drypp resten av vinaigretten over.
Serveres sammen med godt brød, for eksempel focaccia.
VELBEKOMME!
Nam! Denne må jeg prøve. Skal aspargesen tilsettes rå?
Ja. Lykke til! 🙂