Enklere og bedre kan det knapt gjøres, asparges surret i spekeskinke og servert med en vellagret balsamicoeddik og noen friske jordbær. Server den som fingermat eller ferdig anrettet på fat som en forrett.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

1 bunt asparges
100 g parmaskinke eller annen god spekeskinke
3-4 ss olivenolje
nykvernet sort pepper
100 g jordbær , delt i to
vellagret balsamicoeddik

SLIK GJØR DU

Asparges med spekeskinke og jordbær

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.

Skjær av de nederste 2-3 centimeterne av asparges, eller knekk dem av der de naturlig brekker. Skjær aspargesen i to like lange deler og legg dem ved siden av hverandre (se bilde). Skjær skinkeskivene i 2-4 strimler, og rull en rundt de to aspargesbitene. Legg dem i en ildfast form, drypp over litt olivenolje og krydre med nykvernet sort pepper.

Asparges med spekeskinke og jordbær

Stekes på midterste rille i 10-12 minutter, til aspargesen er mør og skinken er sprø i kantene.

Asparges med spekeskinke og jordbær

Server aspargesrullene umiddelbart med en vellagret søt balsamicoeddik og friske jordbær, og gjerne med rucculasalat og godt brød som tilbehør.

Asparges med spekeskinke og jordbær

Retten kan gjerne tilberedes på grillen, hvis du heller foretrekker det.

VELBEKOMME!

Skriv ut

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste