Enklere og bedre kan det knapt gjøres, asparges surret i spekeskinke og servert med en vellagret balsamicoeddik og noen friske jordbær. Server den som fingermat eller ferdig anrettet på fat som en forrett.
Ingredienser
1 bunt | asparges |
100 g | parmaskinke eller annen god spekeskinke |
3-4 ss | olivenolje |
nykvernet sort pepper | |
100 g | jordbær , delt i to |
vellagret balsamicoeddik |
SLIK GJØR DU
Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.
Skjær av de nederste 2-3 centimeterne av asparges, eller knekk dem av der de naturlig brekker. Skjær aspargesen i to like lange deler og legg dem ved siden av hverandre (se bilde). Skjær skinkeskivene i 2-4 strimler, og rull en rundt de to aspargesbitene. Legg dem i en ildfast form, drypp over litt olivenolje og krydre med nykvernet sort pepper.
Stekes på midterste rille i 10-12 minutter, til aspargesen er mør og skinken er sprø i kantene.
Server aspargesrullene umiddelbart med en vellagret søt balsamicoeddik og friske jordbær, og gjerne med rucculasalat og godt brød som tilbehør.
Retten kan gjerne tilberedes på grillen, hvis du heller foretrekker det.
VELBEKOMME!