En kjapp, enkel og smakfull forrett eller smårett, hvor chilimarinerte reker serveres på en seng av asparges og ruccula. Det hele toppes med en deilig yoghurtdressing med et hint av sitron. Prøv det du også!
Ingredienser
ASPARGES & SALAT
1 bunt | asparges |
50 g | ruccula (ca.) |
2-3 ss | extra vigin olivenolje |
salt og pepper | |
godt brød |
CHILIREKER
200 g | reker (ferdig renset mengde) |
2 ss | extra vigin olivenolje |
1/2 | sitron , saften |
1/2 | rød chili , finhakket |
salt |
YOGHURTDRESSING
4-5 ss | gresk yoghurt eller rømme |
1/2 | sitron , finrevet skall + saft |
1/2-1 ts | dijonsennep |
1 ts | flytende honning |
salt og pepper |
SLIK GJØR DU
Rens rekene og ha dem i en liten bolle sammen med olivenolje, sitronsaft og finhakket rød chili. Smak eventuelt til med litt salt.
Kok aspargesen i lettsaltet vann i ca. 3 minutter. Hell umiddelbart av kokevannet og legg aspargesen et par minutter i kaldt vann slik at kokeprosessen stanser.
Riv sitronskallet til yoghurtdressingen fint med et zesterjern, og rør det sammen med de øvrige ingrediensene til dressingen (ca. 1 ts sitronsaft). Smak deg frem til en fin balanse mellom det søte og syrlige, og krydre med salt og pepper.
Fordel ruccula og asparges på fire porsjonstallerkener eller et serveringsfat. Drypp over litt av din beste olivenolje. Fordel chilirekene oppå, og drypp litt av dressingen over. Serveres med godt brød.
VELBEKOMME!