Aprikosmarmelade med en dæsj konjakk er et «must» på ostefatet og bidrar til å heve smaksopplevelsen enda et hakk eller to. Lag gjerne litt ekstra og gi bort et glass eller to som julegave eller vertinnegave.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

250 g tørket aprikos , i små biter
3-4 dl vann
1 appelsin , saften
1 kanelstang
1 stjerneanis
100-125 g sukker
1-2 ss konjakk (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Skjær den tørkede aprikosen i små terninger og ha dem i en liten gryte sammen med mesteparten av vannet, appelsinsaft, kanelstang og stjerneanis. La det småkoke uten lokk til frukten er myk og væsken er sirupsaktig. Rør av og til. Tilsett sukkeret, smak til med konjakk, og la det koke til marmeladen har ønsket konsistens. Marmeladen kan gjerne ha litt rennende konsistens, den tykner uansett noe når den har kjølnet. Tilsett derfor gjerne litt mer vann dersom mye av væsken fordamper. Fjern stjerneanis og kanelstang.

Ha den varme marmeladen på rene og varme glass, og sett umiddelbart på lokket. Serveres som tilbehør til ost, for eksempel brie og blåmuggost.

APRIKOSMARMELADE

TIPS

  • Oppskriften gir ca. 3 desiliter marmelade.
  • Oppbevares kaldt og kjølig. Holdbar i ca. 6 måneder. Åpnet glass er holdbart i ca. 2 uker.

APRIKOSMARMELADE

LYKKE TIL!

Skriv ut

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste