Aprikosmarmelade med en dæsj konjakk er et «must» på ostefatet og bidrar til å heve smaksopplevelsen enda et hakk eller to. Lag gjerne litt ekstra og gi bort et glass eller to som julegave eller vertinnegave.
Ingredienser
250 g | tørket aprikos , i små biter |
3-4 dl | vann |
1 | appelsin , saften |
1 | kanelstang |
1 | stjerneanis |
100-125 g | sukker |
1-2 ss | konjakk (kan sløyfes) |
SLIK GJØR DU
Skjær den tørkede aprikosen i små terninger og ha dem i en liten gryte sammen med mesteparten av vannet, appelsinsaft, kanelstang og stjerneanis. La det småkoke uten lokk til frukten er myk og væsken er sirupsaktig. Rør av og til. Tilsett sukkeret, smak til med konjakk, og la det koke til marmeladen har ønsket konsistens. Marmeladen kan gjerne ha litt rennende konsistens, den tykner uansett noe når den har kjølnet. Tilsett derfor gjerne litt mer vann dersom mye av væsken fordamper. Fjern stjerneanis og kanelstang.
Ha den varme marmeladen på rene og varme glass, og sett umiddelbart på lokket. Serveres som tilbehør til ost, for eksempel brie og blåmuggost.
TIPS
- Oppskriften gir ca. 3 desiliter marmelade.
- Oppbevares kaldt og kjølig. Holdbar i ca. 6 måneder. Åpnet glass er holdbart i ca. 2 uker.
LYKKE TIL!