Jeg elsker fargerike og smakfulle salater med både frukt og grønnsaker, og her kommer enda en favoritt - med appelsin, rødkål, eple, gulrot og purre. Det hele toppes med en smakfull appelsindressing. Prøv den til julens middager, lunsjer og buffeer.
Ingredienser
SALAT
1/2 | rødkål , finsnittet |
2 | appelsiner , i biter |
1 | rødt eple , i biter |
1 | gulrot , i tynne strimler/revet |
1 liten | purre , i tynne ringer |
1 neve | hassenøtter , grovt hakket |
DRESSING
1 dl | appelsinjuice (ca. 1 appelsin) |
2 ss | extra virgin olivenolje |
2 ts | flytende honning |
salt og pepper |
SLIK GJØR DU
Rist hasselnøttene i tørr stekepanne noen minutter, til de er lett gylne og skallet begynner å løsne. Ha nøttene i et rent kjøkkenhåndkle og gni dem sammen slik at det resterende skallet løsner. Legg nøttene til side.
Skjær opp grønnsaker og frukt som angitt, og ha i en stor bolle.
Rør sammen nypresset appelsinjuice og din aller beste olivenolje, og smak til med honning, salt og pepper. Hell dressingen over salaten og vend det hele godt sammen. Hakk hasselnøttene grovt og fordel over, og salaten er klar til servering. Serveres som tilbehør til for eksempel røkt juleskinke, kalkun, ribbe eller andebryst. Appelsinsalaten passer også fint å servere til julens brunsjer, lunsjer og buffeer.
VELBEKOMME!
Så mange deilige salater du har publisert i det siste. Gleder meg til å prøve de 🙂
Takk for det! Ja, «julete» salater har vært mitt hovedtema i desember. Håper de faller i smak! 🙂
Står og skal lage denne salaten nå, men lurer på hva du bruker for å få så tynne fine gulrot strimler.
Jeg bruker vanligvis juliennejern.