Jeg elsker fargerike og smakfulle salater med både frukt og grønnsaker, og her kommer enda en favoritt - med appelsin, rødkål, eple, gulrot og purre. Det hele toppes med en smakfull appelsindressing. Prøv den til julens middager, lunsjer og buffeer.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

SALAT

1/2 rødkål , finsnittet
2 appelsiner , i biter
1 rødt eple , i biter
1 gulrot , i tynne strimler/revet
1 liten purre , i tynne ringer
1 neve hassenøtter , grovt hakket

DRESSING

1 dl appelsinjuice (ca. 1 appelsin)
2 ss extra virgin olivenolje
2 ts flytende honning
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Rist hasselnøttene i tørr stekepanne noen minutter, til de er lett gylne og skallet begynner å løsne. Ha nøttene i et rent kjøkkenhåndkle og gni dem sammen slik at det resterende skallet løsner. Legg nøttene til side.

Skjær opp grønnsaker og frukt som angitt, og ha i en stor bolle.

Rør sammen nypresset appelsinjuice og din aller beste olivenolje, og smak til med honning, salt og pepper. Hell dressingen over salaten og vend det hele godt sammen. Hakk hasselnøttene grovt og fordel over, og salaten er klar til servering. Serveres som tilbehør til for eksempel røkt juleskinke, kalkun, ribbe eller andebryst. Appelsinsalaten passer også fint å servere til julens brunsjer, lunsjer og buffeer.

APPELSINSALAT MED RØDKÅL, EPLE, GULROT OG HASSELNØTTER

VELBEKOMME!

Skriv ut
  1. Står og skal lage denne salaten nå, men lurer på hva du bruker for å få så tynne fine gulrot strimler.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste