På denne tiden er rabarbraen i sesong, og kunsten er å nyte den når den er på sitt aller beste. Har du ikke rabarbra i hagen, eller kjenner du kanskje noen å gå på «slang» til, så finner du også god rabarbra i butikken. Her er mine beste rabarbraoppskrifter (klikk på bildene).

Rabarbra- og jordbærmarmelade er en selvskreven favoritt. Smaker blant annet godt på grovt brød, rundstykker, vafler – og vaniljeis!

Kombinasjonen rabarbra og jordbær er himmelsk, og sammen med litt frisk ingefær, krønsj og honningkrem kan jeg love en smaksopplevelse av de store!

En annen favoritt er denne knasende sprø rabarbraterten med vaniljesaus.

Lag gjerne en deilig sjokoladeterte med rabarbra- og jordbærkompott, gode smakskombinasjoner – og topp den gjerne med en silkemyk kremtopp.

Barndommens rabarbrasuppe har her fått selskap av vaniljeis med knuste bringebærdrops. Spennende og smakfull kombinasjon!

Rabarbrachutney med chili passer godt til vårens og sommerens retter, prøv den for eksempel som tilbehør til grillmaten.

Med litt rabarbrasirup på lur kan du kose deg med vårens og sommerens smaker til langt utpå høsten. Smaker kjempegodt sammen med vaniljeis – og gir deilig limonade (se nedenfor).

Rabarbralimonade – ypperlig tørstedrikk eller velkomstdrikk til sommerens formelle og uformelle anledninger.

Nyt forsommeren – og rabarbraen! Og glem alt du har hørt om å ikke spise rabarbra etter St. Hans, den kan nemlig nytes gjennom hele sommeren, så lenge du bruker de nye, unge rabarbrastilkene og styrer unna de «trevlete» stilkene.

Hva er din rabarbrafavoritt?

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Fantastiske fine og inspirerende oppskrifter. Rabarbra er en av mine favoritter og jeg baker rabarbra for å få en mos som jeg bruker i krem. Nyydelig. Jeg vil jobbe meg gjennom rabarbra oppskriftene dine. Takk for inspirasjon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.