Bolleoppskriftene er blant de mest populære oppskriftene på bloggen, og hvis du tar en titt i kommentarfeltene under bolleoppskriftene kan du lese glade tilbakemeldinger fra lykkelige lesere som endelig har løst «bollekoden»! Selv pleier jeg alltid å ha en pose boller på lur i fryseren. Det vet også det eldste barnebarnet mitt Markus, som knapt kunne gå da han dro meg med bort til stekovnsdøra og ga klart uttrykk for hva han forventet når han kom på besøk til mormor. Jeg elsker å variere bolleoppskriftene med ulike fyll og smakstilsetninger. Her er mine favoritter, i uprioritert rekkefølge (klikk på bildet så kommer du til oppskriften).

Først ut er grunnoppskriften som er utgangspunktet for alle variantene, og som forteller deg hva du skal gjøre for å få supersaftige rosinboller.

Verdens beste rosinboller
Verdens beste rosinboller

 

Kanelsnurrer er selvskreven blant favorittene, og i bryllupstalen til min kjære gikk jeg faktisk så langt at jeg lovet han kanelsnurrer hver eneste søndag. Det har jeg nok ikke helt holdt ord på, for nå under innspurten med kokeboken går det litt hurramegrundt, men han klager ikke siden han får litt annet å bite siden han jo er med og «kvalitetssikrer» oppskriftene i boken. 🙂

Kanelsnurrer
Kanelsnurrer

 

Sitron og pistasjnøtter er en god kombinasjon, som her kommer til sin rett. Har du ikke allerede prøvd denne oppskriften har du virkelig noe godt i vente!

Sitronboller med pistasjkrem
Sitronboller med pistasjkrem

 

Sjokoladeknuter slår aldri feil, og nytes gjerne på hyttetrappa sammen med en god kaffe, frisk luft og utsikten.

Skjokoladeknuter
Sjokoladeknuter

 

Kanskje bollene blir litt sunnere med antioksidanter i svingene? I så fall kompenseres det med den syrlige melisglasuren. Men godt er det, ingen tvil om det!

Blåbærboller med syrlig melisglasur
Blåbærboller med syrlig melisglasur

 

Til slutt må vi ha med en gammel klassiker fra «da jeg var ung», nemlig skolebrød med deilig hjemmelaget vaniljefyll, melis og kokos.

Skolebrød med vaniljekrem
Skolebrød med vaniljekrem

 

Hva er din bollefavoritt?

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Jeg har nettopp kommet tilbake fra et fire ukers langt opphold hos en vertsfamilie i Madrid, hvor bolleoppskriften din ble en hit!

 2. Jeg elsker grunnoppskriften din! Har aldri laget så gode boller i mitt liv!
  Har veldig lyst å prøve meg på de sjokoladeknutene, så de blir neste prosjekt!
  Kanskje i helga? 🙂

 3. Bra oppskrifter, Trine!

  Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til http://vg.no

  Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no

 4. Min favoritt er sitronboller med pistasjkrem, det er vanskelig å styre seg når de kommer ut av ovnen! Sønnens favoritt er kanelsnurrer, de har han bestilt nå i helga 🙂 Konsistensen på begge bakverkene er som wienerbrød, både sprøtt og mykt. Og utrolig godt 🙂

 5. Takk for dine deilige bolleoppskrifter, deigen blir så myk, namm, favoritten her er rosinbollene og kanelsnurrer, men har ikke prøvd sjokoladeboller ennå, sikkert den neste favoritten.

 6. Hei Trine! Fantastisk matblogg!! Lurer på om det et mulig å erstatte melk med soyamelk i gjærdeig? V

   1. Hei,
    Takk for inspirerende blogg! Min erfaring er at det går veldig fint å bytte ut melk med soyamelk – og enda bedre med havremelk! Deigen blir om mulig luftigere enn med vanlig melk. God hvetebakst også for dem som ikke tåler melk! 🙂

 7. Hei!

  Kanelsnurrene dine ser helt fantastiske ut! Men hvor får du tak i de hvite sukkerklumpene som er på toppen? Det er vel ikke vanlig perlesukker. Jeg forbinder det nesten mest med svenske bakevarer.. er det i Sverige du får kjøpt slik?

 8. Elsker denne bolleoppskriften! Kan ikke tenke meg å bake boller på en annen måte. Bakte skolebollene til barnebursdag i helgen, smakte nydelig. Har bakt denne deigen før med rismelk, smør uten melk og kun eggeplommer. Det gikk fint, men foretrekker ekte smør;)

 9. Min favoritt er sjokoladeknutene. Men alt som lages med denn grunnoppskrifta blir fantastisk. Det så deilig å jobbe med deigen, luftig og spenstig, uten å vere klissete.

  Baker berre bollar med oppskrifta di, Trine

 10. Spørsmål til deg!

  Etterlengtet eltefri bolledeig, når kommer den? 🙂

  ..og sånn forøvrig så er din blogg den beste av de beste. Skal man ha gjester behøver man ikke prøve ut oppskriften først – den er allerede kvalitetetssikret ved å være publisert på trinesmatblogg!

 11. Jeg har erstattet melk både med havre og soyadrikk og smør erstattet med margarin uten melk. De blir kjempe gode og har fått mange gode tilbakemeldinger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.