Grillsesongen er i gang. Her kommer oppskrift på grillet lammefilet med godt tilbehør. Løk blir spesielt god når den grilles, og er i tillegg en fryd for øyet. Har du ikke prøvd det tidligere bør du gi det en sjanse i sommer.

lammefilet

balsamicoeddik
frisk timian
salt og pepper
olivenolje
balsamicoeddik
løk (feks sjalottløk og rødløk)
ca 2 ss god olivenolje
2 tomater
100-150 gram fetaost
ca 1/2 rød chili
1 ss frisk timian
1/2-1 hvitløkfedd
ristede pinjekjerner
rucculasalat
soltørkede tomater
sorte oliven

Lammefileten
Gni lammefileten inn med olivenolje, salt, nykvernet pepper og litt finhakket frisk timian.Grill fileten til den er passe stekt, og la den hvile litt før du deler den opp i tykke skiver.

Løken
Del rødløken på midten. Det er ikke nødvendig å fjerne skallet. Pakk de to halvdelene i dobbel grillfolie. Legg pakken på grillen, til rødløken er mør og fin. Skjær av «stilken» på sjalottløken og pakk den inn i dobbel grillfolie. Behold skallet på. Grill sjalottløken til den er mør og fin. Ringle litt balsamicoeddik over løken ved servering.

Tomat med fetakrem
Skjær et lokk av tomatene og skrap ut tomatkjøttet med en skje eller lignende. Kjør fetaost, krydder og olivenolje i en stavmikser eller lignende, til du får en jevn masse. Fyll fetaostkremen i tomatskallet og pynt gjerne med en urtekvast.

Anrett lammefileten med en klatt hjemmelaget pesto, og server sammen med grillet løk, fetafylt tomat, salat og godt brød.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Åhhhh, nå blev jeg sulten. Dette ser bare så godt ut.Har ikke prøvd lam på grill så dette blir det neste gang. Ønsker deg en riktig fin helg!

  2. Hei,Har nettopp oppdagen bloggen din. Ble omgående lagt inn i favoritter. Gleder meg til å se bilder av ferdig innflyttet kjøkken. God helg

  3. Hei!Tenkte jeg skulle prøve meg på brownien din idag, men ser plutselig at jeg mangler bakepulver…Er det mulig å bruke natron istedenfor eller blir det helt feil??-June

  4. Nam! Dette så godt ut. Jeg blogger også under annet navn (lampekonsulent 😉 ), men har nå opprettet egen matblogg – for amatørene. 🙂 Siden du er en av proffene som stadig gjør at jeg sikler over tastaturet, er du lagt til i bloggrullen min.

  5. Hei igjen, Trine. Ville bare si at jeg har linket til deg i dag, fordi jeg tok bilde av middagen med en Trine-inspirert fetatomat. (Innlegget handlet imidlertid om sous vide.)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.