Kokebøker høsten 2015

Det har vært en spennende kokebokhøst, med mange flotte, inspirerende og varierte kokebøker – det er nemlig ikke bare jeg som har gitt ut kokebok i høst! Som jeg har nevnt flere ganger tidligere så elsker jeg å bla i alle slags kokebøker, og har allerede fått noen (andre) favoritter som jeg vil dele med dere. Her er de, i uprioritert rekkefølge:

Dette er min absolutte favoritt, tipper den blir en klassiker – i alle fall for oss som er litt over middels interessert i mat. Kokkelære inneholder mer enn 1000 oppskrifter og dekker alle sider av matlagingen, hele veien med vekt hvordan kunnskapen kan fungere for deg hjemme på kjøkkenet. I Kokkelære finner du for eksempel hele 44 forskjellige måter å tilberede poteter på – eller oppskrifter på nesten 150 forskjellige varme og kalde sauser til alle tenkelige retter og bruksområder. Her gir Tom Victor deg alle de tipsene du trenger for å tilberede fugl, fisk, kjøtt eller vilt slik proffene gjør det. Her får du framgangsmåter for safting og sylting, for tørking og salting, for bakst og konditorkunst, for petits fours og konfekt, for skum, strø og geleer. Boken ble kåret til Årets beste kokebok 2015.

Norges beste italienske kokk, Dag Tjersland, har endelig kommet med en ny kokebok. I denne boken presenterer han alle de klassiske italienske pastarettene og pizzaene, men også spennende nyskapninger hvor norske råvarer kombineres med italienske. Boken består av mer enn hundre oppskrifter, inkludert hvordan du lager perfekte deiger til pasta og pizza og nydelige tomatsauser som rekker til et års forbruk! I tillegg til alle pizza- og pastaoppskriftene har Tjersland funnet plass til noen nydelige oppskrifter på lasagne og risotto. I tillegg får leseren tips og råd om hvilke viner som passer best til ulike typer pasta og pizza. Gleder meg til å teste flere oppskrifter herifra!

Dette er den definitive boka om å tilberede kjøtt på en velsmakende og bærekraftig måte. Her får du 200 oppskrifter og tips, samt bakgrunnsstoff om dyrene. Du finner selvsagt den saftigste lammesteken og den møreste biffen. Men i tillegg viser Andreas smarte måter å tilberede de andre, mer krevende stykningsdelene. Med sin inspirerende og pedagogiske stil minner Andreas oss om viktigheten av å benytte hele dyret i matlagingen, av å ta vare på klassikerne og de norske tradisjonsrettene. Han finner dessuten inspirasjon i moderne teknikker og kjøkken fra det store utland. En klar favoritt!

I denne boken får du oppskrifter på herlige asiatiske retter tilpasset det skandinaviske kjøkkenet. Vinneren av Sveriges mesterkokk 2013 får frem de eksotiske smakene i vanlige norske råvarer.

Med nærmere 60 oppskrifter på fiske-, kylling-, kjøtt, nøtte- og vegetarretter og deilige sauser. Jennie deler sine smarteste matlagingstips og presenterer åtte av sine beste smakssettere: Fiskesaus, miso, gochujang, østerssaus, hoisinsaus, risvinseddik, soyasaus og sesamolje. Til hver oppskrift ser du tydelig hvilke av dem som tilsettes – alt for at de skal bli brukt!

Du trenger ikke være vegetarianer for å la deg friste av disse oppskriftene! Forfatterne bak bloggen Green Kitchen Stories deler her over 100 av sin favorittoppskrifter, og her finner du oppskrift på deilige supper, salatene, juicer, smårettene og lekre søtsaker. Her kombineres ingredienser som alle har i kjøkkenskapet med sesongens friske råvarer. Paret forteller små, personlige historier fra familiens kjøkken, lærer oss om de ulike råvarene de bruker og viser hvor enkelt det er å lage næringsrike og balanserte retter uten kjøtt. Alle er enkle å lage, men utrolig fristende og fulle av herlige smaker. Boken er rikt illustrert med lekre og appetittvekkende bilder.

I denne boken har bakebloggeren Manuela samlet alle sine favoritter i det som har blitt en personlig kakebibel med 150 deilige oppskrifter.

Her deler Manuela sin bakeglede og alt hun mener du bør vite om kakebakst, konfekt og søt gjærbakst. Boken er illustrert med Manuelas egne, fristende bilder.

En av Norges beste kokker, trebarnsfar og dommer i MasterChef Norge, Kjartan Skjelde, har sammen med legen og seksbarnsmoren Berit Nordstrand, laget en familiekokebok. Maten du serverer familien din må smake fantastisk, være sunn og være enkel nok til at du klarer å lage den. Berit og Kjartan har diskutert seg fram til et sett med regler og retningslinjer for et sunnere kosthold, og Kjartan har på bakgrunn av dette utviklet smaksrike oppskrifter. I boken finner du omtrent 50 hverdagsretter som man skal kunne lage på under en time, 20 helgemiddager som trenger litt lengre tilberedningstid, samt både frokosttips og desserter.

Ingvild Tennfjord er en av Norges mest leste vinekspert, og med sin humoristiske og forståelige tilnærming til vin har hun i denne boken plukker hun ut de aller beste vinene til bryllup og begravelser, hverdagslykke og jubileum. For ikke glemme de perfekte matkombinasjonene til sesongens råvarer, høytider og populære middager. Tennfjord lærer deg alle de smarte triksene som får deg til å bli en strålende vert som alltid har perfekte viner på lur.

Jeg vil presisere at jeg ikke har testet alle høstens kokebøker. Jeg har fått noen av bøkene oversendt fra de ulike forlagene og noen har jeg kjøpt selv. Ønsker du tips om andre gode kokebøker kan du ta en titt på min «kokebokhylle» på tanum.no, se HER.

Har du en kokebokfavoritt blant høstens nyheter som  jeg bør ta en nærmere titt på?

Du kan bestille bøkene ved å klikke på de ulike lenkene (#salgslenker). Du får da bøkene til maksimal rabatt, og portofritt sendt hjem til deg. Noe å tenke på til deg selv eller som gave til dine matglade venner? Jeg vil samtidig også minne om at du ved å klikke deg inn HER kan bestille et signert eksemplar av TRINES MAT 2 og/eller bestille min første kokebok TRINES MAT til rabattert pris.

 

(# Om mitt samarbeid med tanum.no, se her.)

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.