Wilfa svart presisjon

Da er det på tide å sparke i gang årets siste blogglotteri. Jeg er veldig stolt av å kunne gi bort en Wilfa svart presisjon kaffemaskin i fargen sort. Dette er en helautomatisk kaffetrakter som er utviklet i samarbeid med baristaverdensmester og kaffebrenner Tim Wendelboe og DesignIt. Resultatet er en lekker kaffemaskin som gir kjempegod kaffe! Jeg benytter maskinen her hjemme og er veldig fornøyd. Jeg har også skrevet en del om kaffemaskinen her og ønsker du å se den «in action» kan du ta en titt på denne videoen. Kaffemaskinen har en veiledende pris på kr. 2.499.

Men, for å få god kaffe må du også benytte gode råvarer i form av en god kaffe, og jeg har derfor også gleden av å gi bort ett års «kaffeabonnement» i regi av Kaffebox.no. Du vil da få tilsendt 250 gram kaffe pr. måned i ett år, ulike sorter kaffe fra et utvalg av Norges beste mikrobrennerier. Du kan lese mer om abonnementet og Kaffebox her. Kaffeabonnementet har en verdi på kr. 1.759.

kaffebox

Kaffetrakteren med ett års kaffeabonnement kan bli din til odel og eie, og for å delta i trekningen må du:

 • skrive en kommentar i kommentarfeltet til dette innlegget innen SØNDAG 21. DESEMBER KL. 22, og
 • gjerne gi meg ditt beste «kaffetips», enten det gjelder tiberedning av kaffen eller for eksempel tilbehør til kaffen.

Det er kun anledning til å kommentere en gang. Kommenterer du flere ganger vil kommentaren bli slettet. (Dersom du ikke har kommentert på bloggen tidligere må jeg godkjenne kommentaren din, og da kan det ta litt tid før den synes på bloggen.)

Den heldige vinneren annonseres nederst i dette innlegget + på bloggens facebookside. Du må selv følge med på om du vinner eller ikke. Vinneren MÅ kontakte meg på epost til trines.matblogg@yahoo.no eller en melding via bloggens facebookside, og gi meg info om navn og adresse innen 1 uke etter trekningen. Hvis jeg ikke hører fra deg innen denne fristen trekker jeg en ny vinner. 

Lykke til!

Takk til Wilfa og Kaffebox.no for denne fine premien.

Oppdatert 22.12

I alt 386 meldte seg på trekningen, og nå er den heldige vinneren trukket. Det ble kommentar 125 og Magne Hustavenes. Jeg gratulerer, og ber om at vinneren sender en epost til meg på trines.matblogg@yahoo.no innen en uke. 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Mitt beste tips må være kaffekvern. Duften av de beste kaffebønner, både før og etter kverning er uslåelig.

  1. Helt nydelig med nylaget , nykvernet , litt kraftig brent kaffe laget i en helt godt renholdt kaffetrakter, drukket med sjelero – da er den best !

 2. Lekker sak som hadde passa perfekt på kjøkkenet! 🙂
  Burde helst hatt den på i morgon når det kjem 30 gjestar på julebrunsj – og kaffitraktaren min faktisk står i sju steinar… Så i mellomtida får eg låne meg ein – og håpe på vinnarlykka! 🙂
  God jul!

 3. Denne hadde blitt helt super til min samboer som elsker kaffe!!
  Skylle filteret før trakting er mitt tips.
  God jul!
  Mvh Linda

 4. åå, har prøvd denne før! Blir kjempegod kaffe. Mitt beste kaffetips er å sjekke holdbarheten på kaffebønner og kvernet kaffe. Det utgjør en stor forskjell på smaken.

 5. Hadde vært helt supert å vinne dette! 🙂

  Når jeg skal kose meg skikkelig med kaffen, gjerne til desserten på en søndag, så bruker jeg kremfløte i kaffen.
  Mye bedre enn kaffefløte, hvis man først skal ha en skvett fløte i 🙂

 6. Når du drikker dagens første kaffekopp – ikke gjør noe annet samtidig – vær tilstedet, nyt. Beste start på dagen 🙂

 7. Det der tror jeg kanskje er den fineste kaffetrakteren som finnes. Mitt beste kaffetriks er å dra til en kaffebar tidlig på morgenen i helga og unne seg en ordentlig god kopp kaffe som er brent og tilbredt av de som kan det. Det er litt deilig at det kan være forskjell på hverdagskaffe og helgekaffe.

 8. Dette er desidert årets julegaveønske. Mitt beste tips er å ha kaffen klar! 😀 Det gjelder hvertfall her i huset. Kokosmelk i kaffen er også et lite tips for de som liker smaken av kokos!
  God jul!

 9. Ny brygga kaffe med litt chili i, er en hot opplevelse som kan anbefales 🙂
  Kaffemaskin har vi ikke, her går det i presskanne kaffe så dette hadde nok gitt oss en helt annen kaffeopplevelse, så den må gjerne ta turen til fjells i Telemark 🙂 God jul

 10. Stilig trakter. Jeg trenger en ny. Liker mørkbrent kaffe. Mitt beste tips til god kaffe; gullende ren trakter og kanne og nymalt kaffe. Mmmmm….

 11. Denne hadde passet ypperlig på kjøkkenet mitt da kaffemaskinen min nettopp har tatt kvelden.. Jeg koser meg ellers med sjokoladebiscotti til kaffen.

 12. Hei,

  Åh, denne vil jeg vinne! Da skal jeg skjemme bort samboeren med god kaffe. Vi har nemlig ikke gått til innkjøp av kaffemaskin enda, så her har det gått i pulverkaffe det siste halve året.

  Mitt beste kaffetips må være å ta seg god tid til kaffekoppen om morgeren og virkelig nyte den, i alle fall i helgene. Invester gjerne i ekstra god kaffe en gang i blant. Det er også en veldig fin ting å gi bort, synes jeg!

  Ønsker deg en god jul!

  Varm hilsen fra inspirert jusstudent.

 13. Kjempegod kaffee! Men hvis du ikke er fornøyd med kafeepulveret ditt, bare har noe salt og kakaopulver med i kaffefilteren. Pimp my coffee 😉

 14. Ha hele kaffebønner og kaffekvern i huset. Nykvernet kaffe er fantastisk! Og drikk dagens første kaffekopp i sengen på fridager 🙂

 15. Åh! En sånn hadde jeg hatt lyst til å gi til mamma! Hun er veldig glad i kaffe, og hun er nøye på å holde trakteren sin ren for å få best mulig kaffe!

 16. For en fantastisk gave å få i disse juletider!
  Mitt tips er å ikke undervurdere rent utstyr på trakteren. Å rense den en gang i blant kan t.o.m få «dårlig» kaffebønner til å smake ganske så bra!

 17. Så flott design på denne!
  For tiden nyter jeg god kaffe av nymalte bønner – det er mitt aller beste tips:)

 18. Dette var virkelig noe! Jeg har ikke eid en kaffetrakter på 7 år, men savner det med jevne mellomrom når jeg får gjester på besøk. Til daglig fungerer presskanne utmerket. Beste kaffetips må være å kjøpe kaffebønnervmed den brenninga DU liker best (foretrekker selv kaffe som ikke er for mørkbrent og som har rund og fyldig smak). Om du skal helle kaffen over på termos/kanne: varm den opp med varmtvann først, og ikke la den stå for lenge, da blir ikke kaffen noe god. Er du bare en som drikker: velg en liten presskanne eller filterskål til en kopp. Bedre å lage flere runder i løpet av dagen enn å drikke halvgammel kaffe. Og til kvelds, eller som dessert etter en god middag: espresso med en skvett varm kremet melk og en dært Cointreau. Nam nam 🙂

 19. God trakter, nykvernet kaffe og rent kaffeutstyr må til for god kaffe. Det gjør jo ingenting om kaffetrakteren ser så stilig ut som Wilfa sin heller! Nyt kaffe med en kake fra Trines gode oppskrifter!

 20. Den beste kaffeopplevelse få du med nybrent kaffe av god kvalitet, rent utstyr, kaffekvern. Elsker å prøve ut nye bryggemetoder, så denne traktern hadde vært helt perfekt.
  Anbefaler også å reise rundt i verden på jakt etter den beste kaffen, for min del finnes det ingen bedre ferie enn å gå fra kaffebar til kaffebar.

 21. Morsomt design på denne trakteren! Hadde passet fint på mitt kjøkken! Mitt kaffetips er : start alle fridager med å nyte en kopp god kaffe ,med en sjokoladebit til!

 22. Åh, den så flott ut, og så kjekt med kaffeabonn!! Vet ikke om jeg har noe «beste-kaffe-tips» , men når trakteren er ren, smaker kaffen best! Liker godt kaffe med litt kryddersmak, akkurat nå er det kanel det går i!! God jul!

 23. Et bra tips for en perfekt kopp kaffe etter et godt målitd, er å servere den med et par konjakkkuler.
  Viktig å skylle kaffefilteret før trakting 😉

 24. Jeg har lenge ønsket meg denne kaffetrakteren! Jeg er veldig stolt over at den er norskprodusert og er nyvinnende innen en tradisjonell kaffetrakterverden! Gode kaffebønner er resultatet til fantastisk god kaffe

 25. Den var fin!

  Mitt beste kaffetips er å være klar over at en kopp kaffe er ikke bare en kopp drikke. Det er en aktivitet, og den må nytes!

 26. En liten bit med julemarsipan til kaffen. Kaffe med litt melk og kanel. Oppbevar kaffebønner i en lufttett beholder. Skyll filteret og fordel kaffen jevnt i filteret. Ikke la kaffen stå for lenge på varmeplaten, da kan den få en brent smak.
  Gledelig jul med nydelig kaffe som brer seg i rommet!!

 27. Mitt tips er å måle opp kaffimengda på vekt Om ein har presskanne set ein ho direkte på vekta og heller kaffi oppi. Heilt perfekte mengda pulver gjev heilt perfekt kaffi!
  Ei kaffitraktar hadde likevel gjort seg!

 28. Jeg anbefaler alle (kaffedrikkere eller ei) til å stikke nesen oppi kaffeboksen hver morgen, det gir meg en boozt av endorfiner og virker oppkvikkende!

 29. Hei. Råstilig kaffetrakter. Jeg trenger en ny! Kapselmaskiner er greie når jeg bare skal ha en kopp i farta, men til kaffeselskaper er trakteren å foretrekke. Mitt beste kaffetips er: ren trakter, ren kaffekanne som holder kaffen varm. Selv liker jeg best mørkbrent kaffe.

 30. Den trakteren har jeg siklet på lenge. Kommer til å gjøre seg utmerket på kjøkkenet som skal renoveres i januar. Har brukt Moccamaster i alle år, men vurderer sterkt denne typen.

 31. Mitt kaffitips er å halde traktaren rein -bruk eit reint litermål til å fylla på med vatn (ikkje kanna frå traktaren), og rens jamnleg.

 32. Jeg har hørt mye bra om denne trakteren, og vil gjerne vinne denne:)
  Mitt beste kaffetips er å bruke kaldt friskt vann og skylle filteret før bruk. For å få denne perfekte kaffen, pleier jeg å veie den, 60 g nykvernet kaffe per liter vann. Det gir god kaffe!

 33. En god kopp kaffe både hverdag og helg er en nytelse. Står opp litt tidligere om morgenen før jobb, lager en god kopp kaffe og setter meg ned og nyter den før hverdagens krav tar over. I helgene kan koppen nytes uten stress og mas

 34. Dette hadde vært supergøy å vinne, jeg elsker dagen første kaffe i ensomheten etter at de andre er gått på skole og jobb <3

 35. Som den studenten jeg er blir den daglige koppen med kaffe hentet på Statoil, og jeg hadde blitt veldig glad om jeg blir den heldige vinneren!

 36. Jeg drikker ikke kaffe men jeg ville gitt den til sønnen min som flytter i egen leilighet i mars og trenger «alt». Selv om jeg ikke drikker kaffe lager jeg mye kaffe til andre, og til selskap bruker jeg et par skjeer med «kaffe med sjokoladesmak» i tillegg til vanlig traktekaffe – det pleier å falle i god jord. Og selv om jeg ikke liker kaffe – kaffelukt er helt fantastisk.

 37. Denne så veldig snerten ut! Beste kaffitips er jevnlig rens av maskin, rent kaldt vann og å skylle filter før bruk.

 38. Vår åtte år gamle kaffemaskin har begynt å telle sine siste dager, den hoster og harker, så en ny kaffemaskin hadde vært midt i blinken!

  Den beste kaffedrikken jeg vet om er en jeg kaller Sweet chili:
  Lag en kopp espresso. Varm en halv kopp melk og smelt 2-3 biter kokesjokolade oppi. Tilsett et lite dryss kajennepepper. Ha kaffe og melkeblandingen oppi et krus og topp det hele med pisket krem. Riv gjerne litt sjokolade over. Nam nam! 🙂
  Denne kan du gjerne publisere på bloggen!

  God jul til deg og dine, Trine! Gleder meg til å lese bloggen din i 2015! 🙂

 39. Ååh denne kaffetrakteren har jeg ønska meg i over et år!! De beste kaffestundene består av mørkbrendt brasiliansk kaffe og en bit mørk sjokolade!

 40. Denne maskinen har jeg virkelig drømt om å få i hus! Jeg er en kaffenyter på min hals.
  Jeg var nemlig så heldig å ha en morfar som lærte meg gleden av virkelig god kaffe helt i fra jeg var en liten jente. Morfar kjøpte all sin kaffe fra striesekker på samvirkelaget, hvor jeg lærte meg å lukte og smake på kaffebønner. Morfar lagde sin egen kaffeblanding som var fyldig og rund i smak. Jeg fikk også gleden av å kjenne den deilige, liflige lukten av nymalte kaffebønner, og så til slutt den deilige smaken og lukten av nytrekt kaffe på lagd på kaffekjele.
  Så mitt beste kaffe tips er: å nyte følelsen, lukten og smaken av hele prosessen fra kaffebønner til nytrekt kaffe.

 41. Mitt beste tips må være å sørge for riktig malingsgrad på kaffen. Flere merker sin «filterkaffe» er så grovt kvernet at vannet renner for fort gjennom! Kaffekvern er dermed gull verdt for god kaffe 🙂

 42. Å kverne kaffebønnene selv er mitt beste tips. Eller så er det aldri feil med et par biter mørk sjokolade til 🙂

 43. Det er ingen ting som er så godt som en kopp kvalitetskaffe etter en herlig middag hentet fra Trines matblogg:-)

 44. Dette var den fineste kaffemaskinen jeg har sett!
  Selv drikker jeg ikke kaffe, men med denne og gode råvarer er vel sjansen tilstedet for at jeg begynner med det jeg også!
  Uansett så er min samboer kjempeglad i god kaffe:)

  God jul til deg og dine, Trine!
  Jeg er fast leser av din blogg og din kokebok, og mange nye retter har blitt prøvd! Takk:))

  Marit;))

 45. Wow, det var en utrolig flott premie! Mitt beste kaffetips er en moccabønne i munnen, for så å ta en slurk av en deilig mørkbrent kaffe. (Mitt nest beste kaffetips er å lage en digg espresso martini). Namnam 🙂

 46. For en fantastisk premie, med abonnementet er det jo en gave som keeps on giving! Mitt tips: avstå fra kaffe en periode, og kjøp deretter en deretter en pose kvalitetskaffe eller bare en kopp på en ordentlig kaffebar. Gjerne en syrlig afrikansk kaffe, selv er jeg svak for etiopisk kaffe. Smaksopplevelsen blir intenst god,og for min del endte jeg med å bli mye mer bevisst på hva god kaffe er. Har helt sluttet å søle og drikke all slags kaffe dagen lang, men går for gode kaffeopplevelser. Kaffe er det sorte gullet! God jul, alle!

 47. Hadde vært supert å vinne denne!:-) Mitt kaffitips for oss som bruker melk i, men ikke er tålmodige nok til å bruke melkeskummer, er å varme melka i microen. 🙂

 48. Hei! Jeg har hatt min Moccamaster ( hold deg fast) i snart 40 år og skulle gjerne hatt en ny med samme kvalitet:-) Kaffe er godt, må være ferskt vann og god kaffe, hilsen Marianne

 49. Så flott julelotteri! Passer bra for samboeren min og meg, som er store kaffedrikkere!
  Beste kaffetips er å drikke den av favorittkoppen din – da smaker den best!

  God helg!
  Klem fra Christine

 50. Utrolig flott trakter som antagelig også trakter veldig god kaffe.
  Mitt tips er å ha kaffekvern på benken og kverne bønner for hver gang. Siden det er endel andre som har skrevet dette vil mitt tips idag være å nyte en kopp svart kaffe sammen med gulrotmuffin med eple og sjokolade. Oppskriften står på bloggen og kan virkelig anbefales!!!
  Har forøvrig veldig lyst på trakteren.

 51. Oppbevar kaffebønnene i fryser, ta ut ca 70 g pr liter vann og kvern kaffen umiddelbart før du trakter. Husk å skylle filteret og du får ikke bedre kaffe – forutsatt gode bønner, selvfølgelig!
  P.S. Ja takk, tar gjerne mot en ny trakter. Den gamle er vel 20-25 år gammel.

 52. Skulle gjerne byttet min gamle trakter med denne som er noen hakk stiligere. Spennende med nye kaffesmaker ☕️

 53. Mitt beste kaffe tips er å nyte koppen i ro og fred. Være oppmerksomt tilstede og virkelig sanse både lukt og smak, og kjenne på hva godt den gjør med deg.

  Flott julelotteri! Heldig er den som vinner

 54. Har lenge ønsket meg denne flotte kaffetrakteren, den er etter min mening den beste og fineste på markede. Det hadde gledet meg mye å vinne en slik.

 55. Litt kanel blandet med kaffen før den traktes gir smak av jul. Ville blitt veldig, veldig glad for en ny kaffetrakter! Ingen ting er som en god kopp kaffe!
  God jul og takk for at du deler dine gode oppskrifter, har gitt mange gledesstunder året i gjennom!

 56. Jeg har akkurat oppdaget gleden av god kaffe før jobb om morgenen, og da hadde denne kaffetrakteren vært helt nydelig å ha på kjøkkenbenken! Mitt aller beste kaffetriks er å beholde kaffen i originalposen, for heller du den i en lufttett kaffeboks vil du miste mye av den gode aromaen.

 57. Dette vil jeg hive meg med på! Jeg ergrer meg stadig over å farte frem og tilbake mellom stue og kjøkken når vi har gjester (les: enkopps-kaffemaskin) – med denne kan vi jo få både nydelig kaffe og nyte besøket 🙂

  Ellers takk for en flott blogg, den leses flittig!

 58. Åh, denne ønsker jeg meg. En rolig helgedagsmorgen, etter frokost, når barna leker fredelig og harmonisk; da er god, fersk, nymalt kaffe, og god sjokolade til, verdens beste kaffe – synes jeg.

 59. Det hadde vært noe å skifte ut den gamle Moccamasteren med en ny stilig kaffemaskin.
  For de som «bare» har vanlig kaffetrakter er mitt beste tips å aldri bruke trakterkannen til å helle vann i beholderen. Bruker du en ren mugge i stedet holderen trakteren seg ren mye lenger.

 60. Jeg vil gjerne vinne denne da jeg virkelig både elsker og trenger lukten av nytraktet kaffe. Mitt beste tips er en kanelstang oppi kaffekoppen. Det smaker himmelsk. God jul 🙂

 61. Nå i disse juletider synes jeg kaffe med melk og litt dryss av kanel er veldig godt. Sommerstid er espresso, brunt sukker, vaniljeis, Dumle issaus og melk fantastisk godt. Jeg må bare passe på at det ikke blir alt for ofte 🙂 Fordi magen min ikke tåler mye kaffe, blir det til at jeg drikker det skjelen. Når jeg først drikker det, er det for å kose meg. Da er det alltid godt med en bit mørk sjokolade til. Eller hjemmelaget karamell fudge fra bloggen Idas fristelser blitt tilbehør.

  Ønsker deg en flott jul, og gleder meg til å prøve de nye oppskriftene som kommer i 2015

 62. For en fantastisk gave å dele ut! Er det noe jeg virkelig trenger og hadde hatt så stor glede av hver dag er det en god kaffemaskin, og ikke minst deilig kaffe! 🙂 Har dessverre ingen gode kaffetips, så gleder meg til å lese gjennom kommentarene her i morgen og lære masse 😉

 63. Mitt tips til å nyte kaffen er å ha mørk sjokolade til. Noe så fantastisk godt! Om du lager en kopp med svart kaffe eller man lager en kopp caffe mocca er mørk sjokolade himmelsk godt!
  Kjøp en god kaffe med god kvalitet og nyt kaffen er mitt beste tips 🙂

 64. Ååh denne kaffetrakteren har jeg ønsket meg i over et år!! De beste kaffestundene er med mørkbrent brasiliansk kaffe og en bit mørk sjokolade…

 65. Dette er nok verdens beste kaffetrakter. Jeg har hatt anledning til å bruke den noen måneder. Et godt tips er å ha 3-4 saltkorn sammen med kaffen i filtret. Det fjerner litt av evt. bitter smak.

 66. Fantastisk gåve! Mitt beste kaffetips er fyrst og fremst nymalte bønner. Deretter reint kaldt vatn og ein smal god kaffikopp!

 67. Ser flott ut den kaffetrakteren! Hadde vært fin å forære til studentdatter! Jeg bor i nærheten av Kaffebrenneri-kafe, selger Fransk-kontinental, mørk og deilig kaffe, nytes gjerne med en bit god mørk sjokolade til !

 68. WOW!
  Dette er jo drømme premien! Liker spesielt varmereregulerings funksjonen.

  Min beste kaffeopplevelse var nettopp på Tim Wendelboes brenneriet i Oslo. Ble anbefalt en espresso med en eksplosiv sitrus smak.

 69. Hadde vært en super julegave til meg selv, skal flytte inn i ny leilighet og trenger masse ting. Kaffe klarer jeg meg ikke uten. Kaffen smaker best med nykvernet bønner og ved å skylle filteret i vann først 😉
  god jul, super blogg med mange mattips 🙂

 70. Mitt kaffitips for disse juletider er å ha hjemmelaget after eight sjokolade i eller ved siden av en god kopp med svart kaffi 🙂 Setter virkelig smak på kaffen!

 71. Åh, ja! Det hadde vært helt supert, da traktern våres er helt på bærtur :’) mitt beste tips er som mange andre sier å kverne kaffebønner selv, ikke bare smaker kaffen nydelig, men det dufter godt i hele kjøkkenet også, da kaffen nøytraliserer vond lukt 🙂 jeg liker også å ha ceylon kanel i kaffefilteret for å gi en liten julete «piff» i kaffen. Det er helt fantastisk med familiens tradisjonelle peppernøtter som tilbehør sammen med en liten mørk sjokoladeplett. 🙂

 72. WOW!

  Dette fikk en kaffesnobb til å slå opp øynene.

  Design, kvalitet og god kaffe – dette er jo som et kinderegg!

  Min beste kaffeopplevelse er fra nettopp Tim Wendelboes brenneri i Oslo. Fikk servert en espresso med eksplosiv sitrus smak, en utfordring for ganen.

  Kvalitet i alle ledd, fra bær til brygg, er det som til slutt bestemmer smaksopplevelsen.

  «Dårlig kaffe, dårlig stemning. God kaffe, god stemning!»

 73. Denne hadde vært et fantastisk supplement til min Rancilio Silva! Mitt beste kaffetips for alle oss som bor litt tilgang til god kaffe, er å abonnere på kaffe via KaffeBox.Genialt!

 74. Å, hadde vore fantastisk å vunne denne! Å kunne lage god kaffe heime. Det viktigste er vel nykverna kaffebønner, og reint, kaldt vann.
  Har flytta fra Oslo, og ut på bygda.
  Savner Kaffebrenneriet, og lukta av brent kaffe i vinterlufta på Bislett.. 🙂

 75. Ååh, dette hadde vert den parfekte gaven til kollektivet.
  Mitt beste tips er absolutt å nyte kaffien, spesielt på fri dager. Som medisin for sjela! 🙂

 76. Fin den 🙂 MItt tips må være å gå til innkjøp av kverner, finne et lokalt kaffe&te brenneri og kjøpe inn hele bønner fra eksempelvis Cuba. Deretter stiller du kvernen inn på «espresso», og lager kaffen i en presskanne. Fjern skummet med en skje, og vent 10min før du presser kaffen. DET blir god kaffe det 🙂

 77. Den hadde vært fantastisk å ha i hus. Og det innholdsrike abonnementet i hele ett år! Håper på lykken nå 🙂 Mitt tips er at om du ønsker en litt søt kaffe variant, tilsett 1 dråpe vaniljestevia eller karamell stevia. Eller en liten dæsj kakaosmør. Det høres kanskje spesielt ut, men det er verdt å teste viss man vil prøve noe nytt!

 78. Denne hadde vært veldig fristende å vinne, så jeg vil gjerne være med på trekningen!
  Jeg skal forøvrig straks igang med å lage gravet elg etter din oppskrift

 79. Dette er drømmemaskinen, Trine!

  Mitt kaffetips er et alternativ til dessert: Nytrukket god kaffe (gjerne fra en Wilfa), et lite glass mild whiskey og dypfryste bamsemums. Gjør som følger: putt først en frossen bamsemums i munnen, så en liten slurk kaffe og så whiskey. Magisk

  God jul og tusen takk for en inspirerende blogg

 80. Denne hadde min kaffe-elskende samboer likt godt<3

  Et godt tips er å rense kaffemaskinen jevnlig for å bevare den gode smaken.

  Beste kaffetips: Nyt kaffien i selskap med gode venner – da smaker den alltid bedre;)

  God Jul! <3

  mvh

  Reidun

 81. Hei!
  Denne ønsker jeg meg! 🙂
  Mitt kaffetips er å holde kaffe maskinen ren og
  bruke de renseprodukter produsentene anbefaler.

 82. Lager kaffe av kaldt, rent vann som kokes opp/helles i trakter, hele kaffebønner av god kvalitet males, trakter helst et håndbrygg, eller bruker kaffetrakter av høy kvalitet. Nytes gjerne med en hjemmelagd biscotti!

 83. Denne leste jeg om tidligere i høst og førte opp på min ønskeliste! Det hadde vært helt supert å vinne den! Min «gamle» kaffetrakter har jeg hatt i mange år… Jeg venter på nye gode kaffeopplevelser! 🙂

 84. Vi kjøper mørkbrente kaffebønner fra Bergen kaffebrenneri som vi maler selv og kaffen lager vi med aeropress. Det hadde vært kjekt med en kaffetrakter slik at det er lettere å lage større mengder kaffe 🙂

 85. Tips: Røre forsiktig oppi filteret i begynnelsen av traktingen slik at alle kaffekornene blir ordentlig vætet og får gjennomsig av vann. Ellers går alt vannet gjennom midten av filteret uten at kaffen ytterst blir brukt i særlig grad.

 86. Mine kaffetips er å være nøye med hvilke bønner man kjøper, bruke vekt i stedet for måleskjeer og ikke male for mye kaffe om gangen. Bevar kaffen mørkt, kaldt og lufttett.

 87. Så spennende! Denne hadde tatt seg bra ut på benken. Mitt beste kaffetips er å lage melkeskum i ei presskanne! Pump opp og ned for fløyelsmykt skum. 🙂

 88. Mitt beste kaffetriks er en koketemperatur rett under kokepunktet, ferske bønner og kaffekvern. Tilbehør: sjokolade.

 89. Fukt filteret med lunkent vann før du tar i kaffe. Ikke la kaffen stå lenge på «varmen». En kjempefin premie. God jul!

 90. Drømmer om like god kaffe som jeg får hjemme hos foreldrene mine, men på student budsjett er nok denne maskinen utenfor rekkevidde 🙂
  Så hadde vært årets julegave å vinne!
  Mitt tips er å kjøpe kaffebønner på et sted med dyktige folk som kan gi gode tips 🙂
  Hvor en kan fortelle hva den en kjøper til liker og anledningen kaffen skal passe til. Da får en prøve noe nytt og spennende som en ikke hadde kommet på å kjøpe selv, pluss tips om hvordan å best tilberede.

 91. En god kaffitrakter og gode kaffibønner er eit must for å få god kaffi. Kan anbefale ein god sjokolade til kaffikoppen, og en dæsj stima melk i litt sterk kaffi 😉 mmm..d e helgekos 🙂

 92. Takk for god matinspirasjon! Jeg sjekker alltid bloggen din når jeg skal lage mat! 🙂
  Mitt kaffetips er å ikke bruke kolben til å helle vann, for da vil aldri vannet du heller i maskinen være helt rent! Bruk en ren beholder, så blir det bedre kaffe, og kaffetrakteren holder seg bedre!

 93. Jeg er en «kaffe-rookie» og har dessverre ingen gode tips :/ Men med en slik maskin vil jeg tro at de gode tipsene kan komme på sikt 🙂

  1. Mitt beste kaffetips, er å koke kaffen i en ren kaffemaskin, helle nykokt kaffe i en vakker kopp og nyte den en stille stund med sjokolade❤️

 94. En perfekt helgemorgen er en god kopp kaffe, avis og min kjære. Kaffe kan gjøre en liten hverdagsstund til noe som virkelig gir en glede. Håper på en god trakter som kan løfte disse fine stunder et hakk til

 95. Kaffe med bittelitt sjokolade ved siden av på søndagsmorgen før resten av familien står opp er mitt tips i en ellers hektisk hverdag!

 96. Vi har akkurat flyttet i nytt hus med en kaffetrakter fra loppemarked som har levd godt i 5 år.En ny kaffetrakter hadde virkelig gjort seg i julegave, og vi kjenner nok garantert forskjell på kaffen 😉 Kaffetipset fra en småbarnsmor blir vel bare å drikke nok og før hodepinen slår inn!

  Når jeg først kommenterer må jeg si tusen takk! Takk for oppskrifter på blogg og i flott bok.Hva spiste vi egentlig før? God jul!

 97. Kaffemaskinen så veldig spennende ut. Jeg koser meg med en kopp kaffe mens jeg planlegger dagens middag fra kokeboken din. Beste julegaven fra barna i fjor!

 98. Den beste traktekaffen får en ved å bruke kaldt vann, fukte kaffefilteret og kverne gode bønner rett før traktingen. Og rense trakteren jevnlig. Fin blogg som jeg besøker ofte 🙂
  God jul !

 99. Å det må være lukten både av nykvernet kaffebønner og en perfekt trukket kaffe!
  Denne kaffetrakteren står høyest på min ønskeliste

 100. Hadde vært fantastisk å vinne! God kaffe hadde vært herlig – går ut i foreldrepermisjon om noen måneder, så da får jeg god tid til å nyte kaffe!

 101. Å stoppe opp og virkelig nyte en god kopp kaffe er viktig for meg. Å sitte på kafee å betrakte folkelivet eller nyte stillheten i min egen stue før resten av familien står opp. Å sette pris på disse øyeblikkene er viktig!

 102. Kunne ikke vært mer passende for en kaffeelskende student! dette hadde jeg virkelig statt pris på!
  Mitt beste tips for best kaffe er godt renhold av maskinen helt klart 🙂
  juleklem Camilla

 103. Mitt beste kaffetips er å lage fersk kaffe (nylig brent) fra små kvalitetsbevisste brennerier. Nykvernet kaffe, gjerne fra Afrika, Etiopia og Kenya har fantastike florale kaffetyper, tilberedt på en chemex håndbrygger.

 104. mitt kaffetips er å bruke din favoritt kaffe og bytte ut en skje av den med en skje med sjokolade og Vanilje smak. Sammen blir det veldig godt.

  Denne kaffetrakteren er akkurat en slik vi liker, mest pga at den har avtagbar vanntank.

 105. Eg vil gjerne vere med i trekninga!

  Rein termokanne er viktig for å ikkje øydelegge den gode kaffesmaken! Mitt tips er å reingjere termokanna ved å ha ei teskei bakepulver i kanna og fylle ho med varmt vatn. Skyl kanna etter eit par minutt, og ho er gullande rein og klar til bruk. 🙂

 106. Denne premien har jeg veldig lyst på.

  Mitt kaffetriks er å kverne bønnene selv, i forhold til mengde kaffe som skal brygges i tillegg til kverningsgrad i forhold til type kaffe!

  Bønnene oppbevarer jeg I fryseren, siden det gjerne er I helga jeg får tid til å lage perfekt kaffe. En kaffetrakter vil redde oss kaffedrikkere alle ukedagene 🙂

  Jeg krysser fingrene! God jul 🙂

 107. God kaffe er en kilde til lykke. Det er ikke vond kaffe! Tror denne maskinen kan bidra til lykke…
  For tiden bør kaffe drikkes sammen med stearinlys og en liten julekake.

 108. Beste tilbehør til kaffen er godt selskap. Mange steder har man kardemommekapsler i kaffen, det er godt.

 109. Forvarm kaffekoppen din.

  Legg en hel kanelstang oppi koppen før du heller oppi kaffen. La kanelen «trekke» noen minutter før du fjerner stangen. Deretter drikker du kaffen slik du liker den, enten bar, eller med kremfløte og sukker oppi. Gir en helt spesiell effekt, pluss god aroma 😉

 110. Å vinne noe, som denne kaffetrakteren ville vært magisk nå i disse juletider..
  Deilig kaffe om morgenen, og bare nyte før huset våkner om morgenen..

  håper og ønsker meg denne <3

 111. Åh… for en flott kaffemaskin. Krysser fingre, og ønsker!

  Og mitt beste råd er: nyt kaffen, og drikk den enklest mulig – svart og varm 🙂

 112. Dette hadde vært gøy å vinne!! Vi er veldig opptatt av GOD kaffe, og kjøper gjerne på steder der de har spesielt god kaffe, selv om det koster litt mer. Det som kan være godt, er å legge en liten bit Mokkabønne i kaffetrakteren før trakting, da blir det en utrolig god smak. Men etter vår mening, må den IKKE være for stor. Man må prøve seg frem…

 113. Mitt beste kaffetips er kaffe fra Solberg & Hansen. De har et bredt utvalg av kvalites kaffe som er så god at den fint kan drikkes svart. Og det kommer fra en som alltid ellers må ha melk i kaffen. 🙂

 114. Søndagsmorgon, barbeint i morgenkåpa, huset er stille, ferskt kaldt vatn tømmast i vannkokaren, kaffibønner frå Stockfleths eller Tim Wendelboe (helst frå Etiopia, Burundi, Rwanda eller Kenya) kvernast i kaffikverna, den aller beste lukta! Varm opp presskanna sålenge, finn fram ein nydeleg kaffikopp. 60 g kaffi per liter vatn (evt lag kaffi på drypp, det er enno betre). Tenn eit stearinlys, kanskje fyr i peisen, sett deg godt til rette i favorittstolen. Litt roleg musikk på platespelaren. Verda står stille, tenk at vi har det så godt. Det er berre å nyte! 🙂

 115. Super trakter – den hadde vært midtpunktet på min kjøkkenbenken 🙂 Mitt tips er å dysse bittelitt kanel på toppen av kaffen i filteret. Blir nesten litt julesmak og lukt på kaffen da.

 116. Å så moro med konkurranse, og for en fin premie! Et kaffetips er å ha en knivspiss med salt i kaffen før den traktes. Gir enda bedre aroma. Ha en fin helg 🙂

 117. For ei real kaffekjerring hadde dette vært en drøm å vinne! Mitt beste kaffetips er (som mange allerede har nevnt) å investere i gode kaffebønner og kaffekvern. Nykvernet kaffe smaker utvilsomt mye bedre. Et annet tips er å ta seg nok tid til å virkelig nyte dagens første kaffekopp

 118. Åå, dette hadde vært den perfekte førjulsgave til kjæresten min! Han er nettopp blitt seniorbarista, og begynner å sette pris på bedre kaffe enn det heg har mulighet til å tilby uten kaffetrakter.

  Jeg er ikke selv noen kaffeekspert, men jeg har skjønt at nykvernede bønner hever smaken!

  God jul, takk for mye god matinspirasjon 🙂

 119. God kaffe en veldig viktig!
  Både min samboer og jeg er meget glad i kaffe. Men det kan ikke sammenlignes med min kjære mor og svigermor, de eeelsker god kaffe. Min samboer kommer fra Bømlo og jeg er fra Valdres, og vi bor i Bergen. Så det er ganske langt til familie og vi vil gjerne ha mer besøk! Jeg tror at en Wilfa svart presisjon kaffemaskin virkelig ville fått dem til å løpe ned dørene=)
  Kaffetips:
  * Varier litt på kaffetype etter humør og høytid
  * Sett av tid til å nyte kaffe, både alene og med dine kjære
  * Lytt til fagfolk

 120. En stilig kaffetrakter. Hadde vært strålende med ny kaffetrakter til jul. Den gamle synger på siste verset.
  En rolig morgenstund med en kopp kaffe og bare nyte tilværelen. Den beste start på dagen.

 121. Trenger en sårt en ny kaffemaskin, og denne hadde gjort en god erstatning! Mitt tips er kremfløte i kaffen, dersom jeg virkelig skal kose meg 🙂

 122. Det hadde vært kjempefint å vinne 🙂

  Beste kaffetips (for sånne som meg med lang vei til jobb): God presskannekaffe, gjerne nymalt fra hele bønner, i bodum presskannekopp i bilen 🙂

 123. Denne konkurransen kom som en julegave til meg da jeg akkurat har klart å knuse glasskolben til min kaffetrakter. Jeg elsker kaffe og følelsen en god kopp kaffe gir – den beste start på dagen! God kaffe krever slett ikke tilbehør men om jeg skal anbefale noe må det bli en mørk, lun sjokoladekake. All den gode søte julebaksten fortjener ellers en god kopp kvalitetskaffe :). Jeg slår også et slag for god økologisk kaffe!

 124. Kaffe er opplevelse og livslang lidenskap! Og mitt beste tips for å å nyte kaffe av verdensklasse er å dra til kaffens hjemland Etiopia. For å hedre gjester, eller under spesielle begivenheter, holder etioperne kaffeseremoni. Forarbeidet er tidkrevende og varer fra 30 min til 3 timerm Men den som venter på noe godt venter såvisst ikke forgjeves! Det er en mørk, nydelig espresso (ofte tilsatt rosmarin eller salvie), som vekker hver en celle i kroppen til live. Og når kaffen er laget med slik kjærlighet kan en ikke la være å falle pladask. Overraskende nok for å krydre det hele til er tilbehøret tradisjonelt popcorn, men bare kaffen i seg selv er til å dø for.

 125. Vil gjerne vinne! Og har et tips litt på siden, besøk en liten kaffefarm i Central- Amerika og smak kaffe fra nyristede bønner over bål, servert av husets Dona. Kan ikke sammenlignes med noe 🙂 God jul!

 126. For en flott give-away!
  Mitt beste kaffetips er skylt kaffefilter, nymalte kaffebønner og ro til å nyte kaffen.
  Og den beste kaffen nytes i senga om morgenen i helga med en lang og god prat med mannen.

 127. tvi-tvi – prøver lykken jeg og 😉
  Her var jo nevnt alle ‘mine’ gode råd, men vær sikker på at alle deler er fri for såperester etter renhold!
  God helg 🙂

 128. Denne stilige kaffetrakteren hadde vært flott å ha på kjøkkenbenken. Jeg synes det er viktig å rense maskinen ved jevne mellomrom.

 129. Super kaffetrakter som fremhever smaksprofiler og renhet i kvalitetskaffe. Ved godt vedlikehold vil kaffen alltid smake best hjemme, med ønsket tilbehør av bakverk og selskap ! Ønsker meg denne mer og mer jo mer jeg lærer om kaffe

 130. Åååh for en fantastic gave det ville blitt til min mor, som fyller 60 år i 2015! Mitt beste kaffetips er å finne *balanse* i koppen. På de mest hippe kaffebarene brukes ofte ekstremt syrlig kaffe, da er det vanskelig å oppnå den gode, balanserte smaken, selv om det brukes melk oppi eller mat ved siden av. Trust your instict på hvor syrlig/ hvor mye sødme du selv mener er godt!

 131. For en flott gave! Ingenting smaker bedre enn den første kaffekoppen om morgenen. Dagen starter ikke før den er på god vei ned. Mitt beste tips er å putte noen biter mørk sjokolade oppi, da blir det en god helgekaffe 🙂

 132. Når ein blir lei vanleg svart kaffi( eller treng ei lita oppmuntring i ein travel kvardag), er kaffi med mjølk og sjokolade alltid godt

 133. Lekker kaffetrakter! Her i huset drikker vi kaffi fra morgen til kveld. Like godt til frukost, som kvelds og ikkje minst til søtsaker.☕️☕️ God jul fra meg

 134. Denne kaffetrakteren har stått på ønskelista en god stund. Trenger en ny kaffetrakter, og det skal være en som lager skikkelig god kaffe <3
  Mitt beste tips er å bruke god kvalitetskaffe og en god maskin. I tillegg er et viktig å gi seg selv ro og tid til å sette seg ned å nyte kaffekoppen.

  Riktig god jul!!

 135. Kaffen bør nytes og lages med tilstedeværelse og glede. Dagens første kopp, lages i egen liten kaffekolbe med rent kaldt vann og god fersk kaffe. Den står å trekker når frokost nytes noe raskt for så å nyte høydepunktet. Varm presskannekaffe i hjørne i sofakroken med fersk avis og to fornøyde gutter som selv inntar frokost med far og tegneseriene i avis det og.

 136. Kaffe med farmors deilige «skorpor» er det beste jeg kan komme på. <3

  Dessverre forsvant oppskriften sammen farmor, men jeg prøver meg frem…..

 137. Ingenting er bedre enn nykvernede kaffebønner av den ypperste kvalitet – servert i glovarme kopper som fremhever smaken!

 138. Mitt tips er å fryse ned hele kaffebønner porsjonsvis og ta opp og kverne etter behov. Da får man alltid fersk kaffe.
  Veldig flott kaffetrakter!!!

 139. Nykvernet kaffe av førsteklasses kaffebønner gjør susen. Og er veldig glad i en god sjokoladebit til kaffikoppen:)

 140. mitt beste kaffetips er god kvalitet på kaffen, og enda viktigere: tid og ro! Med ei lita frøken i heimen venter vi alltid med dagens første kaffekopp til hun sover en lur klokken 12.00. Da lager vi oss hver vår kopp kaffe, og nyter drikken og stillheten.

 141. En stille stund på kjøkkenet
  En kopp skikkilig varm cappucino
  En liten bit mørk sjokolade tilsatt chili
  Mmmm Lykke

 142. Denne vil passe perfekt på min kjøkkenbenk 🙂
  Ingenting er som en kopp god og sterk kaffe på morgenen 🙂

 143. Denne skulle jeg gjerne hatt da min kaffemaskin har tatt kvelden 🙁 Mitt tips er å ha en dråpe eller to sjokolade-essens i koppen med varm kaffe. Jammi og kalorifritt 🙂

 144. Et enkelt og godt tips er å passe på å holde trakteren ren og pen, spesielt om man bruker den ofte. Dette er noe mange glemmer, men som kan ha mye å si for smaken (og hygienen, hehe!) 🙂

 145. Eksamenssliten student ønsker ønsker ønsker seg Wilfa kaffetrakter 🙂 Mitt beste kaffetips er å drikke den!

 146. Ingen dag uten noen kopper god kaffe. Å trakte til en halv liter kaffe gir bedre smak enn å trakte en hel liter.

 147. Hadde vært kjempeartig å vinne den flotte kaffetrakteren,spesielt siden jeg ikke har noe kaffetrakter fra før av,og må låne når jeg skal trakte kaffe=) jeg bruker noen ganger ta kardemomme i kaffegrusen når jeg vil ha en kaffe litt uten om det vanlige,og kardemomme som mange andre krydder sies å han ha mildt positive helseeffekter,så det er jo to fluer i en smekk=) ha ei go jul!

 148. Tipset jeg har er at man ikke skal la kaffeen stå i kolben men helle over på kanne. Ellers blir kaffeen for brent og bitter i smak.

 149. Mitt beste kaffetips er å få noen andre til å trakte kaffen før du står opp så deilig lukt av kaffe er det som slår mot deg når du entrer kjøkkenet 🙂

 150. Prøver lykken;O)

  Et chaff tips er å erstatte en kaffiskje med friele sin sjololadekaffi- da får man en en liten smak av sjoloade i hverdagskaffien;O)

  God jul til deg og dine, og takk fro mye god inspirasjon og tips!

 151. Det er mange gode måter å lage kaffe på, men jeg ender ofte tilbake på min mocca-kanne og italienskbrent Arabica. Jeg har to tips:

  1) Bruk kanne i stål, f.eks en fra Bialetti.
  2) Klipp ut en rund bit av et kaffefilter og legg denne oppå kaffen før du skrur på toppen. Pass på så du ikke lar sikkerhetsventilen stå å blåse (da tar du den litt av varmen).

  Dette gir sterk god kaffe uten grums og høyest mulig trykk på mocca-kannen.

 152. Presskannekaffe: kaffe has i kolben med omtrent halvparten av vannet. La stå i ett minutt, hell så resten av vannet over, rør om med en skje og la stå i ytterligere tre minutter, men lokket på, men stempelet bare i kontakt med vannet. Press så stempelet ned og servér (gjerne med en bit biscotti eller mørk sjokolade ved siden av) ☺️

 153. Så flotte premier du har 🙂
  I går kveld hadde vi din pizza – Hjemmelaget pizza med kjøttdeig – kjempegod 🙂

 154. Denne så flott ut:-) mitt beste kaffetips er å kverne kaffen selv og veie kaffemengde så det blir riktig i forhold til vannmengde. Det skader heller ikke med en biscotti som følge til en god kaffekopp:-)

 155. For en herlig premie! Jeg foretrekker å bruke chemex ved tilberedning av kaffe. Men det er avgjørende å kverne kaffen helt riktig og helle vannet i tynn, høy stråle for å oppnå best resultat.

 156. Denne så flott ut:-) mitt beste kaffekopp er å bruke kaffekvern, og at man veier kaffemengden så det blir riktig i forhold til volum. Som tilbehør til kaffen tar jeg gjerne en hjemmelaget kjeks eller biscotti 🙂

 157. Super blogg du har, Trine ;O)
  Melk, bittelitte grann orange hot chocolate, evt.litt nøtter og bittelitt honning gjør kaffen ekstra god ;O)
  GOD JUL og GODT NYTT ÅR ;O)
  Gleder meg til mange gode oppskrifter og retter i 2015!

 158. Trenger sårt en ny kaffetrakter/maskin. Etter å ha brukt kapsler noen år har vi (endelig) funnet ut at ferdigkverna fersk kaffe er uten tvil best.
  Nå før jul bruker jeg bittelitt Pepperkake-sirup i kaffen, nydelig, lett julesmak. 🙂

 159. En svart presisjonsmaskin! En drøm! Vi investerte i en kaffekvern for et par år siden, og da var vi solgt. Men vi har bare brukt presskanne og aeropress hittil. Så en kaffetrakter av ypperste kvalitet som virkelig får frem sakene hadde vært veldig fint! God Jul alle sammen!

 160. Ønsker meg en kaffemaskin. 🙂
  Mitt beste tips må være å nyte en god kopp kaffe sammen med en god sjokolade! Perfekt start på dagen. 🙂

 161. Mitt beste kaffitips er ferskbrent kaffi frå små kaffibrenneri som Bergen kaffibrenneri eller Jacu. Reint utstyr er også viktig. God kaffijul til alle!

 162. Mitt tips er førs og fremst nykvernede kaffibønner. Ikke bare får du nydelig kaffe, men ingenting slår lukta av nykverna kaffi i huset om morgen. Ta kaffen med ut på terrassen eller i hagen, og bare nyt! Hør nabolaget våkne til liv i morgenkåpe, ullsokker og en rykende varm kopp kaffe!

  God jul, og husk å nyte hverdagen når den kommer!

 163. Jeg har bursdag søndag 21 desember, og hva hadde vært mer perfekt enn denne lekkerbisken. Mitt kaffetips er at en kaffekopp smaker best når den drikkes sammen med andre, og så må den være sterk nok.

 164. Den beste kaffen for meg er god og varm, relativt sterk og med H-melk oppi. Men til kaker og andre søtsaker trengs svart kaffe! 🙂

 165. For en fantastisk premie!!!!
  Stiller meg i køen for å kunne vinne denne maskinen pluss kaffe tilsendt hver mnd <3
  Den kaffen som smaker best er den jeg trekker om morgenen til et varmt rundstykke med brunost:)

  Ha en flott julefeiring!

 166. Prøv Valhrona sjokolade til kaffen. Det er mit tips, for det er SÅ godt altså! Kvalitetssjokolade til kavlitetskaffe!

 167. Denne var rett og slett lekker! Jeg er ingen stor kaffedrikker (hvis ikke kaffen er blandet ut med Baileys da:), men nytraktet kaffe lukter SÅ godt!

 168. Morgenstund har gull i munn og kaffe er et deilig must! Helst før frokost med A magasinet eller bloggen din og en liten bit fersk mørk sjokolade. Jeg har ønsket meg trakteren lenge. Tvi tvi

 169. Mitt beste kaffe tips er å finne fram yndlingskoppen – sette på trakteren – og sette seg ned med avisen mens du venter. Når kaffen er klar, snik med deg en sjokoladebit (så mann og barn ikke ser det) og finn deg en plass for deg selv…. lukk øynene og nyyyt

 170. Beste tips er å stå opp og ha god tid med ettåringen og drikke en kopp nytrakter kaffe mens jeg ser det trøtte ansikte våkne og bli klar for nye oppdagelser.

 171. Denne kaffetrakteren hadde vært perfekt å ha i huset vi snart flytter inn i. Mannen min er den som drikker mest kaffe, og jeg baker gjerne godbiter fra bloggen din!:) Nåi disse førjulstidene er pepperkaker og kaffe en uslåelig kombinasjon. Ellers er kanelboller eller cookies favoritter. Krysser fingrene for vinnerlykke! 🙂

 172. Hadde vært fint med en kaffemaskin, har kun en presskanne. Passer fint til min wilfa kaffekvern. Nå i desember er jeg glad i å dyppe pepperkaker i kaffen, beste måten å spise pepperkaker på .

 173. Åh, det hadde vært den perfekte juleoverraskelse! Mitt beste tips er Anthon Bergs almond crisp sjokolade til kaffen. SÅ godt!

 174. Det hadde vært kjekt å vinne en slik flott kaffemaskinen. Vi har kaffekos hver ettermiddag, og da nyter vi gjerne noe godt til som vi har funnet tips om på matbloggen din.

 175. Det hadde vært flott å vinne denne siden jeg ikke har kaffemaskin og jeg klarte å ødelegge presskannen min her om dagen ☺️ Mitt kaffetips er å bytte ut vanlig kaffe med 2 spiseskjeer med sjokoladekaffe/konfektkaffe når du lager kaffe. Da lukter og smaker den ekstra godt

 176. Beste julelotteriet jeg har sett på en blogg noengang! 🙂 Dette hadde vært fantastisk å vinne!

  Tror mitt beste kaffetips er å varme opp melk eller fløte, dersom man bruker det i kaffen, for å holde på kaffens smak og aroma. Og å oppbevare kaffe tørt og i originalemballasje, helst også kjølig 🙂 Og ikke minst å kjøpe kaffe av god kvalitet, det er så verdt det!

 177. Wow,for en flott premie, Trine! I kollektivet jeg bor tok kaffetrakteren dessverre kvelden i oktober.. Varme drikker med koffeininnhold har etter hvert blitt te og pulverkaffe – og det i eksamenstiden! Dersom jeg vinner vet jeg om tre fantastiske jenter som ville blitt lykkelige over skikkelig kaffe igjen! I mellomtiden tar jeg mitt smarte triks: én del velkjent kaffe, og en liten del «luksuskaffe» med sjokoladesmak. Åh, så godt!! God jul 🙂

 178. Kjempe flott kaffetrakter! Hadde vært veldig fint å kunne lage god kaffe til gjester som kommer!
  Jeg koser meg veldig med en rykende fersk traktet kaffe og en Sara Bernad til!!!

 179. Å jeg som elsker kaffe! Kaffe er det første jeg tenker på om morgenen! Nå er det biscotti til kaffen, både til morgen, middag og kvelds

 180. Her var det mange håpefulle deltakere.. Gjør vinnersjansen mindre, men jeg prøver meg likevel. Den som intet våger, intet vinner!

 181. Mørkbrent kaffe er mitt beste tips. Ordentlig Kaffesmak 🙂 det beste tilbehøret nå i førjulstiden er sitronkjeks fra Trines matblogg (smisk….men det er sant) 🙂

 182. En sånn kaffetrakter hadde vært drømmen! Sterk, nybrygget kaffe setter prikken over i’en i mektige, mørke sjokoladekaker=)

 183. Det er mye god kaffe å velge mellom, men her hos meg sverger vi til Friele frokostkaffe. Kommer alltid tilbake til denne.
  Mitt beste tips for «tilbehør» er å samle riktig gode venner rundt kaffebordet 🙂 Riktig god jul,

 184. Det var en stilig kaffemaskin! Vi har kun drukket Nescafé i 25 år så det hadde kanskje vært på tide med en annen type kaffe.
  Mitt beste kaffetips er å blande Nescaféen på kanne og la den stå litt før du serverer den.

 185. Ah, tenk den luksusen.

  Kaffe i seg selv er en liten kopp svart luksus.

  Den beste kaffen jeg får er hos mamma. Hun maler bønner i kaffekvern og serverer nytrekt espresso i en bitteliten provence kopp. mm.. kjenner lukten bare ved tanken.

  Mitt beste tips for å gjøre kaffen litt ekstra lukseriøs henger igjen fra studietiden da penger var rimelig knepent og jeg ikke kunne kjøpe dyr kaffe hele tiden. For å sikre en litt bedre smak på kaffen blandet jeg inn litt irish cream kaffe i den vanlige presskannekaffen. Var ikke så mye som skulle til for å løfte den vanlige koppen et par hakk uten å sprenge budsjettet helt 🙂

  God jul

 186. Først må jeg bare takke for en super blogg du har. Middagene hjemme hos oss har blitt helt annerledes etter at jeg oppdaget bloggen din.
  Denne kaffemaskinen ser helt fantastisk ut. Et tips nå før jul, og i julen er å drysse bitte litt kanel sammen med kaffen når du trakter den. Da smaker det skikkelig jul.

 187. For en lekker kaffemaskin, sier gjerne ja takk:)

  Beste kaffetips må være å legge fersk kaffe i fryseren, og ta opp det jeg trenger, da har jeg fersk kaffe leeeenge. Må også legge til morgenkaffen helt alene i en fin kopp, det er øyeblikk av nytelse.

 188. Vi har ikke kaffetrakter, men bruker alltid en løs trakt og heller over nesten kokende vann slik at kaffen kommer rett i koppen. Vi bruker sterk mørkbrent kaffe og blander halvt og halvt med varm melk. Men det beste kaffetipset er å drikke den sammen med noen du er glad i 🙂

 189. Kaffe har i alle tider vært en stor del av mine barndomsminner. «kaffekos» var alltid påkrevd både hjemme og hos besteforeldre etter middagen. Og det inkluderte alltid noe tilbehør. Mørk sjokolade er mammas favoritt enten som kake, i is eller ren platesjokolade. Til juletider er speseilt marsipan, gjerne dekorert med nøtter, en slager blandt familiemedlemmer. Min pappa har alltid vært glad i presskanne. 60 g kaffe pr liter vann, kan også være mindre kaffe alt etter hvor mye smak man vil ha. Ikke kokende, men ca 93 grader. 🙂 Skal stå i 4 minutter.
  Takk for blogg som følger meg, selv på et annet kontinent.

 190. Mitt beste kaffe tips er å dele den med gode venner, da smaker kaffen mye bedre! Med en slik kaffemaskin er det jo nok til hele venne gjengen 🙂

 191. Selv er jeg ingen stor kaffedrikker, så mitt beste kaffetips handler om å glede noen som er veldig glad i det:
  Hver eneste lørdag, søndag eller fridag hvor vi har mulighet til å drøye morgenen litt, så vekker jeg min bedre halvdel med kaffe og sjokolade på sengen. Det er en kjempehyggelig tradisjon, og han blir like glad hver gang. Anbefales! 🙂

  God jul til deg, Trine!

 192. Mitt beste kaffetips er å verdsette hver kopp, som min bestefar som alltid sa at hver kopp kaffe var den beste han hadde smakt! I over 90 år sa han at en god kopp kaffe og en god prat forlenger livet!

 193. Ååå, ønsker meg denne. 🙂 Mine beste kaffetips, er å kjøpe ferske kaffebønner, kverne kaffen selv og ikke minst: rense kaffetrakteren regelmessig.

 194. Ønsker meg så sårt ei ny kaffemaskinen;-)

  Mine tips er å nyte skikkelig dagens første kopp og etter middagskaffen kan gjerne få selskap av ein bit Rocky Road Fudge.

 195. Mitt beste triks er å måle vannmengden og veie kaffen. Perfekt kaffe hver gang! Krysser fingre for at maskinen står på kjøkkenbenken min etterhvert

 196. Det hadde vært helt fantastisk å vinne denne! Mitt tips eller oppfordring er å lage mer kaffe hjemme og ta med på termos. Smaker gjerne bedre, er mye billigere og ikke minst mer miljøvennlig. Hilsen studenten

 197. En god kopp kaffe må til på morgenen for å komme i gang med dagens gjøremål og som stor kaffe elsker hadde denne vært redningen på alle dager. Ja takk

 198. Mitt tips til kaffen er å putte en liten skje med kokosfett oppi…Det smaker nydelig:-)
  Krysser fingrene for at denne kaffemaskinen kan få plass på kjøkkenbenken min!
  God jul:-)

 199. Jeg har ingen kaffetips. Jeg drikker ikke kaffe selv, men de kaffedrikkende i min husstand savner sårt den 30 år gamle kaffetrakteren jeg fikk av min mor da hun kjøpte ny for sikkert 15 år siden. Da jeg klarte å rive den i gulvet gikk vanntanken i tusen biter.
  Artig at kaffekoppen på det ene bildet er det samme som kaffeserviset fra mitt barndomshjem – som min mor fortsatt bruker daglig.
  Takk for en inspirerende og delikat blogg! Er så godt som daglig inne og har fått en helt ny glede ved matlagingen etter at jeg oppdaget den for et drøyt år siden.

 200. Mitt aller beste tips er nøttesjokolade,
  Den lages slik:
  2 dl nøtter, jeg bruker paranøtter, pistasjentter,peanøtter.
  0,5 dl tørket frukt, gojibær/tranebær/mango. Det du liker best.
  2 ss cocosa
  3 plater mørk skokolade.

  Smelt sjokoladen og cocosa i et vannbad. Bland i grovhakkede nøtter og frukt. Bland sammen og ha i sikikonformer eller på bakepapir. Sett kaldt.
  Bryt i biter og ha de i ett tett glass. Merk lappen: mammas favoritter

 201. Denne har jeg ønsket meg lenge!

  Mine beste tips må være å ha en kaffekvern slik at man kan ha nykvernet kaffe, ha rent utstyr og skylle filteret før man lager kaffe. Og selvfølgelig sjokolade! Det må man ha til kaffen. 🙂

 202. Mitt beste kaffetips er å kværne ferske bønner og blande inn kanel nå i julen. Utrolig god kaffe med julestemning. Nytes gjerne med sjokolade eller brente mandlere som er lov hver dag i julen 🙂

  God Jul

 203. Mitt kaffetips er å fukte kaffefilteret før du har i kaffen for å få en bedre smak på kaffen, i tillegg anbefaler jeg å drikke av en kopp du blir glad av å se på. Nyt den gjerne i disse tider med bordstabler eller din favoritt julekake! God jul!

 204. 1. Bruk vekt
  2. Kvern kaffen
  3. Ha rent vann
  4. Og hvitt filter
  5. Ta deg tid
  6. Bruk sansene
  7. Lukk øynene
  8. NYT

 205. Hei!

  Jeg var innom for å finne oppskrften på Hummingbrid cookies, jeg er i bakehumør, og dumpet over konkurransen. Det er jo lov å prøve seg.

  Mitt kaffetips? Det er rett og slett en en liten bit kanelstang eller en kardemommekapsel i filteret (selvfølgelig er filteret fuktet først) når du trakter kaffen. Det setter en liten spiss på kaffen som jeg er veldig glad i.

  God jul og takk for mye inspirasjon fra bloggen din!

 206. Mitt beste tips/minne: oldemor sin kaffe lagd på kaffekjelen (og koppen full av grut) med 50/50 kaffe og fløte…. Og det beste av alt- slurpe det fra kaffeskåla! Nytraktet kaffe med en liten «dæsj» fløte er fortsatt min favoritt!!

 207. Hei
  Jeg maler hele kaffebønner og blander vanlige med irish cream kaffebønner. Det er julekaffe for oss.
  God jul til deg.
  Hilsen Tone

 208. Et stort krus nytrakta morraskaffe med nymalte bønner….
  helst mens resten av huset sover.
  Ett stearinlys, lukt – smak – fred!

 209. Hei Trine,

  Mitt beste tips e å drikk kaffen din svart. I disse dager ska det værra så my Hokus Pokus.
  Men æ foretrekk den sort, evt med en bit bitter sjokolade me 70-80% Kakao innhold.
  Håper på det beste!
  God jul!

 210. Flott premie 🙂 Mitt beste tips er å skylle kaffefilteret før bruk, og selvfølgelig bruke kvalitetskaffe! God jul 🙂

 211. Jeg synes kaffe kokt på kaffekjele smaker absolutt best!
  Men kunne godt tenkt meg å prøve denne lekre kaffemaskinen.

  Wigdis

 212. Ååååå denne ønsker jeg meg veldig! Tips på kaffe:husk å rengjør maskinen ofte-rent frisk vann og gjerne nykverna kaffe:)

 213. Hei Trine! Kjempe fin blogg du har-takk for alt du deler:) kaffe tips:husk å rengjør maskinen ofte-det tryller ofte god kaffe frem;) og eller ønsker jeg meg virkelig denne!:)) god jul!

 214. For en utrolig bra premie! Nå har jeg endelig lært meg og sette pris på en god kopp kaffe.. Og da er først og fremst riktig og godt utstyr viktig, dernest gode råvarer! Denne vil jeg, (som alle de andre som også har meld seg på) vinne!

 215. Hei! Dette er en kommentar! Og dette er mitt kaffetips: Når du tilbreder kaffe, ta en salto rundt månen. Så er kaffen klar når du lander på jorda igjen! Da vil du føle deg friskere i leveren enn du noen gang har gjort. Da kan du drikke kaffen mens du tenker: «Jeg har aldri følt meg så frisk i leveren!» Og da smaker kaffen enda bedre enn hvis du f.eks. hadde tenkt: «Gud, jeg er så syk i leveren!» God jul!

 216. Mine tips er å vedlikeholde utstyret og sørge for at det er rent slik at kaffen ikke får noen urenheter i seg. Ett annet tips er å sjekke brennedato på pakkene man kjøper slik at man ikke kjøper gammel kaffe. Sørg for at kaffen/kaffebønnene er godt pakket inn slik at luft ikke får sirkulert og den gode aromaen til kaffen bevares. 🙂

  God jul!

 217. En slik kaffetrakter skulle jeg gjerne likt å ha funnet under juletreet i år 🙂

  Mitt tips er å skylle kaffefilteret i rennende kaldt vann før en tilsetter kaffen.

  Ønsker en riktig god jul til deg og dine!

 218. Den kaffetrakteren er knallfin og står på ønskelisten til jul! En bit mørk sjokolade gjør alltid godt ved siden av en god kopp kaffe.

 219. Mine kaffe tips:
  – Ha rent utstyr
  – Kjøp kvalitetskaffe
  – Fukt filteret før bruk
  – Vei kaffe og vannmengde for rett mendeforhold
  – Kjøp en god kvern. Gjerne den fra Wilfa for traktekaffe
  – Bruk varme kopper

  Nyt

 220. Mitt beste kaffetips må være å sette seg ned med en rykende kopp nytrukket kaffe -malabar er favoritten – fyr i peisen og en skål deilige mokkabønner ved siden av – sammen med mann og barn og et brettspill eller en god venninne og en lang prat 🙂 Mmmm….

 221. Mitt tips er å kjøle ned nytraktet kaffe som man kan blande med melk for lettvint iskaffe på varme sommerdager.

 222. Hei 🙂
  Mitt beste tips er soleklart å smake ulike typer bønner og finne ut hva man liker best. Kaffen blir også mange ganger bedre om man har kaffekvern og kan kverne bønnene selv etter hvert. Det er viktig å bruke kaldt vann fra springen, og å skylle filteret i vann før bruk. Jeg er nøye med mengden kaffe, og bruker vekt hver gang jeg tilbereder kaffe.

  Til kaffen er det alltid godt med mørk sjokolade. Gjerne hver dag :p Men lite slår en god konfektkake med mengder av sjokolade i 🙂

  God jul ! 😀

 223. Åh, vil gjerne vinne. Har sikkert blitt nevnt før, men jeg skyller filteret før jeg har i kaffen. Også er det greit å bruke vekt på kaffen om man er usikker på måleskjeen. For tynn kaffe er helt drepen!

 224. Morgenkaffen er dagens høydepunkt. Selv bruker jeg presskanne, men kunne svært gjerne tenkt meg denne flotte premien.

  Mitt beste tips er en god kaffekvern og rent utstyr. I tillegg liker jeg å varme melken som jeg blander inn i kaffen sammen med ørlite brunt sukker og en liten skvett sjokoladesaus. Da får jeg min egen kaffe mocca som jeg nyter i helgene:-)

 225. Kaffekoppen som avslutter lunsj på jobb er den beste koppen (selv om den kommer fra uvaska trakter, er litt svak og en anelse sur).

 226. Oppbevar kaffebønnene mørkt. Kver bønnene før du doserer dem i et grått kaffefilter som er skylt gjennom med vann på forhånd. De hvite kaffefiltrene kan gi papirsmak på kaffen. Bruk rent kaldt vann. Vær nøye med rehold på kaffetrakter og rens den ofte.

  I disse juletider kan svart kaffe bli hvit

 227. Den kaffetrakteren såg tipp topp ut 🙂
  Da jeg kun har presskanne er tipset mitt å måle nøyaktig mengde kaffe med vekt før man har oppi kokende vann og lar det stå nøyaktig 6min før stemplet presses ned og man nyter en god kopp kaffe! 🙂

 228. Beste kaffetips må være å oppbevare kaffe den tørt og kaldt etter åpning – vi oppbevarer den i lufttett beholder i kjøleskap. Og heller drikke god kaffe enn mye kaffe. Den skal nytes! Gjerne en takeaway fra Tim Wendelboe med ferske makroner fra mathallen i en park på Grünerløkka, i deilig høstsol…lykke 🙂

 229. Vi ønsker oss gjerne en sånn. Dersom man ikke vinner så fungerer det å kjøpe en håndbrygger, det gjør mannen nå

 230. Den hadde vært god å ha!
  Kaffe til skive med smør og brunost til frokost hver dag jeg har fri – den nytes :-). God jul!

 231. Jeg drikker ikke kaffe selv, men elsker duften av den. Spesielt liker jeg duften av nykvernet kaffe. Det er digg å kunne servere god kaffe så denne hadde passet godt inn hos oss. Dessuten ville samboeren blitt kjempe glad for denne!!

 232. Ingenting er som den første kaffekoppen om morgenen! Her i huset er det en dobbel espresso som rett og slett kickstarter dagen.

 233. Denne hadde vært kjekk å ha på kjøkkenbenken hjemme. Da kan jeg lage deilig nytraktet kaffe som jeg tilsette litt sjokolade og steamet melk. Får da en deilig kaffe mocca 🙂

 234. Kaffe er så mye mere en vanlig traktekaffe. Spennende å prøve ut nye smaker. Hva er vel bedre en en skikkelig god kaffeopplevelse. Må bare prøves

 235. Fristen for å delta i trekningen er nå passert. Vinneren publiseres i innlegget så snart trekningen er gjennomført. 🙂

   1. Ja, vinneren ble trukket den 21.12 og tilskrevet samme kveld, og responderte umiddelbart. Innlegget ble også oppdatert med navnet på vinneren, og dette ble også publisert på facebook. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.