jordbær

Det er sommer, sol og det er jordbærsesong! Det er neppe noe som smaker bedre enn norske, søte jordbær akkurat nå, og det er bare å lange innpå fra morgen til kveld. Nå når det er norske jordbær i butikkene (og litt rundt omkring ellers) får alltid minst en kurv få bli med meg hjem. Det er nemlig så mye du kan benytte jordbærene til, i tillegg til å nyte dem som de er. Her er mine jordbærfavoritter (klikk på bildene eller linkene):

Start gjerne dagen med jordbær i smoothien eller i frokostblandingen.

Smoothie

Eller foretrekker du heller en brødblings med hjemmelaget jordbærmarmelade?

Jordbærmarmelade med appelsin

Har du prøvd å putte noen jordbær i lunsjsalaten? Det smaker utrolig godt, og er også en fryd for øyet. Prøv for eksempel denne deilige sommersalaten som i tillegg blant annet inneholder spekeskinke, kraftkar, eple og tomater. Nydelige kombinasjoner!

Sommersalat med Tind spekeskinke

Ønsker du en liten snacks eller bare noe å bite i før middag, kan du prøve denne nydelige kombinasjonen med jordbær, skinke og manchego.

ost skinke jordbær

Salat med jordbær i er også godt tilbehør til middagsmaten. Prøv for eksempel denne tomat- og jordbærsalaten til grillmaten.

Jordbærsalat

Når det kommer til dessert er jordbær en selvskreven ingrediens nå på sommeren, og det er umulig å skulle velge ut bare noen få oppskrifter til dere. For når det gjelder jordbærdesserter har jeg utrolig mye godt å by på, sånn i beskjedenhetens navn. Hva med sommerens jordbærsuppe eller silt jordbærsuppe med myntepesto?

Jordbærsuppe

Eller ønsker du heller å kjøle deg ned med jordbærsorbet, eller med hjemmelaget basilikumsorbet eller vaniljeiskrem som tilbehør til jordbærene? Har du det travelt (og har frosne jordbær på lur i fryseren) kan du til og med lage jordbæriskrem på under to minutter.

basilikumsorbet og jordbær

Eller frister det kanskje mer med panna cotta med limemarinerte jordbær, jordbærtiramisu eller jordbær med balsamicosirup?

Jordbærtiramisu

Kanskje pynter du favorittkaken din med jordbær, som for eksempel pavlova eller gulrotkake?

Gulrotkake á la R.O.O.M

Spiser du mye jordbær på sommeren? Hva er dine jordbærfavoritter?

Ha en fortsatt fin sommer!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Så mange fristende og god oppskrifter på jordbær. Norske jordbær er og blir aller best, og man må jo bare benytte seg av den korte sesongen og spise så mye som man klarer mens man har muligheten.

    Min favoritt denne sommeren er en jordbærsalsa, med løk, agurk, honningmelon og basilikum. Smakte kjempegodt til torsk og hjemmelaget potetmos 🙂

  2. Jag älskar jordgubbar! Vilka härliga tips du har! Jordgubbar och basilika passar så bra ihop, liksom jordgubbar och lime. Jag brukar göra ett limesocker till de första lite syrligare jordgubbarna. Sedan när de blir solmoget söta och mumsiga kanman göra Pavlova med färska jordgubbar eller myntamarinerade jordgubbar eller en jordgubbssorbet. En ovanlig och spännande rätt är en förrätt jag gör med jordgubbar, avokado och balsamvinäger – måste prövas!
    Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.