Borddekking januarmenyen

Jeg får ofte henvendelser fra lesere som ønsker tips om menyer til ulike anledninger. Jeg tenkte derfor jeg skulle legge ut en meny hver måned fremover under kategorien «månedens treretters«, med oppskrifter som kan være til inspirasjon under planleggingen. (Ellers finnes det allerede mange gode tips under kategorien «meny«.)

Januarmenyen er enkel, rustikk, fargerik og smakfull – og det beste av alt er at du slipper å henge over grytene rett før og under middagen. Forretten og desserten kan gjøres klar dagen før, mens hovedretten lager seg mer eller mindre selv, mens du dekker bordet og prøvesmaker på vinen, eller gjør helt andre ting. Klikk på bildene for oppskrifter.

# FORRETT #

Til forrett velger jeg en spicy og fargerik gulrotsuppe med ingefær og mange andre gode smaker. Vil du ha litt mer smak og farge i suppen kan du putte oppi en krepsehale eller tre. Server gjerne rugbrødchips eller ristet landbrød som tilbehør.

1-IMG_9352

# HOVEDRETT #

Til hovedrett velger jeg chilimarinert svinefilet med fargerike, ovnsbakte grønnsaker. Etter en runde i stekepannen stekes alle ingrediensene i en og samme form. Steketermometeret sier ifra når maten er ferdig. Enklere kan det knapt gjøres. Og godt er det! Server gjerne landbrød eller eltefri focaccia ved siden av.

Chilimarinert svinefilet med fargerike grønnsaker

# DESSERT #

Jeg elsker mørk sjokolade, og valget faller derfor på en sjokoladefondant med friske bær og en god vaniljeis til. En innertier for både store og små!

Sjokoladefondant med friske bær og vaniljeis

# VINTIPS? #

Ta med deg menyen på Vinmonopolet og be om tips der. Si hva slags vin du vanligvis foretrekker og du vil da forhåpentligvis få tips som både matcher rettene og dine preferanser.

VELBEKOMME!

Har du tips om en god meny som er satt sammen av retter på bloggen min? Del dem gjerne (med linker) i kommentarfeltet nedenfor, slik at andre også kan la seg inspirere!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. I tillegg til dine fantastiske oppskrifter, så henter jeg mye inspirasjon til bordpynt fra de flotte bildene dine:) Hvilket bestikk har du brukt på det øverste bildet på dette innlegget?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.