Borddekking

Inviter til fest, og nyt våren sammen med familie og/eller gode venner over en bedre middag! Jeg feirer april med en smakfull og enkel meny med italienske aner, hvor to av rettene fint kan gjøres ferdig dagen før. Da blir det ikke blir så mye pes i forkant av eller under middagsselskapet, slik at du som vert/vertinne også kan senke skuldrene og være til stede.

# FORRETT #

Vi starter med caprese, som er en tomat- og mozzarellasalat med frisk basilikum. Kjapt, enkelt og veldig, veldig godt, forutsatt at du benytter gode råvarer! Denne forretten smaker aller best dersom den tilberedes rett før den skal nytes.

Antipasti - caprese

#HOVEDRETT #

Til hovedrett velger jeg Kylling Cacciatora, jegerhustruens kyllinggryte – en enkel, rusikk og smakfull gryterett som gjerne kan tilberedes dagen før. Som tilbehør kan du for eksempel servere eltefritt landbrød eller eltefri focaccia.

Kylling cacciatora

# DESSERT #

Som en søt avslutning på måltidet velger jeg tiramisu, en populær favoritt med fingerkjeks dyppet i espresso, en fyldig mascarponekrem og et deilig dryss med kakao og revet sjokolade på toppen. Desserten kan med fordel lages dagen før.

Tiramisu med bringebær ********************

# VINTIPS? #

Ta med deg menyen på Vinmonopolet og be om tips om italienske viner som kan passe til denne menyen. Si hva slags vin du vanligvis foretrekker og du vil da forhåpentligvis få tips som både matcher rettene og dine preferanser.

VELBEKOMME!

Ta gjerne også en titt på de øvrige menyene jeg har publisert under kategorien «månedens treretters«. Ellers finnes det allerede mange gode tips under kategorien «meny«. 

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.