På søndag er det morsdag, og en ypperlig anledning til å overraske mamma med deilig hjemmebakst. Min mamma bor 55 mil unna og det blir derfor ikke anledning til å servere henne morsdagskake i år, men jeg er sikker på at en av disse godbitene (klikk på bildene) ville ha gjort henne veldig glad:

Hvem kan vel motstå en smakfull og velduftende gulrotkake med sjokoladebiter og et hint av eple?

Gulrotkake á la R.O.O.M

Eller deilige brownies med mørk sjokolade, toppet med silkemyk sjokoladekrem og et friskt bringebær? Denne brownien er forresten enkel å lage, du rører den kjapt sammen for hånd.

Brownies med sjokladekrem og bringebær

Min forkjærlighet for lun gjærbakst har jeg kanskje arvet fra min mamma? Hun ville i alle fall ha blitt kjempeglad dersom hun hadde fått servert denne sjokoladekringlen sammen med en god kopp kaffe.

Sjokoladekringle med sukkerstrøssel

Kanskje hun heller ville ha valgt en litt friskere variant – skillingsboller bringebær, kanel og appelsinskall i svingene?

Bringebærboller med appelsin og kanel

Ostekaker er alltid populært, og denne med sjokolade og lime blir aldri gammel på kakebordet.

Ostekake med sjokolade og lime

Gammel blir heller ikke disse bærtertene med vaniljekrem.

Fransk jordbærterte / bringebærterte

Mamma er en racer på eplekaker, og har nesten alltid en på lur når vi kommer på besøk. Jeg er sikker på at også min variant med bjørnebær og smuldrelokk også ville ha falt i smak hos henne.

Eplekake med bjørnebær og smuldrelokk

Hva er ditt beste tips til morsdagskake?

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Jeg elsker rullekake! Jeg fant en artikkel i et ukeblad forleden om mange varianter av rullekake med forskjellig innhold. Tips oss gjerne om noen sånne! Det var blant annet en variant med oreokjeks og krem, en sjokoladerull med mousse, en med tiramisu … jeg husker ikke alle, og bladet jeg leste i var ikke mitt så jeg kunne ikke rive det ut og ta det med meg:)

  2. Så fine tips! Her var det mye godt å velge mellom 🙂

    Jeg syns iskake er veldig deilig, og det har alltid vært en slager hjemme hos oss da jeg fortsatt bodde hjemme. Nå er jeg derimot langt fra min mor jeg også, så satser på at jeg baker noe selv på søndag 🙂

    Gratulerer med kommende bok, Trine!

    Klem fra meg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.