lammefavoritter 2

Påsken er høysesong for lam, som nytes i ulike varianter og med ulikt tilbehør. Norsk lam har en ypperlig kvalitet, dyrene går ute hele sommerhalvåret og beiter i frisk, norsk natur. Kjøttet er kortreist og trygt å spise – så kos deg derfor med deilig norsk lam i påsken! Her er noen av mine favorittretter hvor lammekjøtt spiller hovedrollen, samt to oppskrifter på hva du kan lage av restene av lammesteken. Klikk på bildene for å komme til oppskriftene.

 

Lammestek med ovnsbakte rotgrønnsaker og rødvinsaus

Lammestek med rotgrønnsaker og rødvinsaus

Lammecarre med urtelokk, ovnsbakte rotgrønnsaker og potetmos

Lammecarre med urtelokk, rødvinsaus og ovnsbakte grønnsaker

Lammekebab med yoghurtdressing og pita

Lammekebab med yoghurtdressing og pita

Lammefilet med timiansjy, bakte poteter og gratinert potetmos

Lammefilet med timiansjy

Greske kjøttboller med tzaziki og tomatsalat

Greske kjøttboller med tzatziki og salat

Moussaka med fargerik salat

Moussaka

Lammegryte med rotgrønnsaker

Lammegryte med rotgrønnsaker

Shepherds pie – lammegryte med potetmoslokk

SHEPHERDS PIE – LAMMEGRYTE MED POTETMOSLOKK

Marokkansk lammegryte med couscous

LAMMESKANKER MED MAROKKANSK VRI

Rester av lammekjøtt til overs? Lag lammekebab med syltet rødløk og mynteyoghurt eller linsesuppe med lam av restene.

LAMMEKEBAB MED SYLTET RØDLØK OG MYNTEYOGHURT

Alle lammerettene på bloggen finner du samlet her. Hva er din favorittrett med lammekjøtt?

Skriv ut
  1. Kjære Trine!
    Takk for fristende oppskrifte! I fall du skulle ha lyst på en utfordring: Hvordan lage lekker og variert påskemat på to propanbluss?
    Sigrid

    1. Takk for utfordringen, men det blir dessverre ikke i år. Alle påskens oppskrifter og innlegg er gjort ferdig i god tid før påske, for jeg har logget av (nesten) og tatt påskeferie. Noterer ønsket ditt til neste år. God påske!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste