DE BESTE LAMMEOPPSKRIFTENE – 10 FAVORITTER
Påsken er høysesong for lam, som nytes i ulike varianter og med ulikt tilbehør. Norsk lam har en ypperlig kvalitet, dyrene går ute hele sommerhalvåret og beiter i frisk, norsk natur. Kjøttet er kortreist og trygt å spise – så kos deg derfor med deilig norsk lam i påsken! Her er noen av mine favorittretter hvor lammekjøtt spiller hovedrollen, samt to oppskrifter på hva du kan lage av restene av lammesteken. Klikk på bildene for å komme til oppskriftene.
Lammestek med ovnsbakte rotgrønnsaker og rødvinsaus
Lammecarre med urtelokk, ovnsbakte rotgrønnsaker og potetmos
Lammekebab med yoghurtdressing og pita
Lammefilet med timiansjy, bakte poteter og gratinert potetmos
Greske kjøttboller med tzaziki og tomatsalat
Moussaka med fargerik salat
Lammegryte med rotgrønnsaker
Shepherds pie – lammegryte med potetmoslokk
Marokkansk lammegryte med couscous
Rester av lammekjøtt til overs? Lag lammekebab med syltet rødløk og mynteyoghurt eller linsesuppe med lam av restene.
Alle lammerettene på bloggen finner du samlet her. Hva er din favorittrett med lammekjøtt?
Kjære Trine!
Takk for fristende oppskrifte! I fall du skulle ha lyst på en utfordring: Hvordan lage lekker og variert påskemat på to propanbluss?
Sigrid
Takk for utfordringen, men det blir dessverre ikke i år. Alle påskens oppskrifter og innlegg er gjort ferdig i god tid før påske, for jeg har logget av (nesten) og tatt påskeferie. Noterer ønsket ditt til neste år. God påske!