BOLLER & SNURRER – LESERNES FAVORITTER
Det er ingen hemmelighet at jeg elsker søt gjærbakst – både å lage, servere og selvsagt å spise den. Utgangspunktet for baksten er som regel den samme, en søt hvetedeig. Det er faktisk omtrent den samme oppskriften som jeg lærte av mamma som barn, men med et par sentrale justeringer. Kald melk, lite gjær, lang eltetid og det å elte inn smøret i terninger mot slutten av eltetiden tar bollebaksten til nye høyder og gir vellykket bakst hver gang. Denne fremgangsmåten leste jeg første gang i Morten Schakendas kokebok i 2009, og siden den gang har jeg ikke sett meg tilbake. Jeg får nesten daglig tilbakemeldinger fra lesere som gjør den samme erfaringen som meg, og med hevet hode endelig kan servere svigermor luftig og smakfull gjærbakst (og blir «tigget» om oppskriften etterpå).
Grunnoppskriften finner du grundig forklart flere steder, blant annet her. Jeg har i løpet av disse årene laget mange varianter, med ulike typer fyll og toppinger. Det er slett ikke bare jeg som elsker gjærbakst – det gjør dere også, for søt gjærbakst er nemlig blant de mest populære oppskriftene på bloggen. Her har jeg samlet de ti mest populær oppskriftene på bloggen det siste året. Klikk på bildene for å komme til oppskriftene.
Den absolutte favoritten blant dere lesere er uten tvil kanelsnurrene, og det er ikke det minste rart (favoritt hjemme hos oss også).
Her er flere leserfavoritter, i tilfeldig rekkefølge:
Verdens beste rosinboller (ordinær eller tangzhong)
Sukkerboller med vaniljefyll
Fastelavnsboller
Sjokoladeruller
Skolebrød
Epleruller med kanelkrem
Kanelboller med ostekrem
Solskinnsboller med vaniljekrem og bringebær
Blåbærsnurrer med vaniljekrem
Kremboller med sjokolade
Alle bolle- og snurreoppskriffer på bloggen finner du samlet her. Hva er din favoritt?
VELBEKOMME!
Har du laget noen av oppskriftene? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under oppskriften, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg).