NYTTÅRSMENYEN 2022 – LAKSETARTAR, REINSDYRFILET, OST & SJOKOLADEMOUSSE
Vi setter et smakfullt punktum og utropstegn for matåret 2022 med en deilig fireretters nyttårsmeny, med laksetartar, reinsdyrfilet, ost og en spennende dessert som består av flere smakfulle elementer. Klikk på bildene for å komme til oppskriftene. (Se gjerne også tips om flere nyttårsmenyer avslutningsvis.)
# FORRETT – LAKSETARTAR MED EPLE OG VÅRLØK #
Når du skal servere en middag med flere retter finnes det knapt noe enklere (og bedre) enn laksetartar med eple og vårløk. Litt kutting, røring og dandering, og voilà er det klart for servering! I laksetartaren har jeg blant annet eple som gir en frisk og god smak på retten. Sammen med en liten salat med nydelig sennepsdressing og knasende sprø rugbrødchips, er dette en forrett
#HOVEDRETT – REINSDYRFILET MED RØDVINSAUS OG FONDANTPOTETER #
Som hovedrett anbefaler jeg reinsdyrfilet med rødvinsaus, fondantpoteter, sellerirot og eple. Det er ikke mye som slår en perfekt stekt reinsdyrfilet. Deilig festmat enten dere er få eller mange til bords. Som tilbehør anbefaler jeg fondantpoteter, spinat, rødvinsaus og en lun ovnsbakt «salat» med sellerirot, eple og rødløk.
# OST #
Vi sitter gjerne litt lengre til bords på nyttårsaften, og da smaker det alltid med deilige oster med godt tilbehør – og en god portvin i glasset.
# DESSERT – SJOKOLADEMOUSSE MED BROWNIE OG BRINGEBÆR #
Som en søt avslutning passer det godt med en smakfull og dekorativ dessert med flere elementer, som for eksempel sjokolademousse med brownie og bringebær. På tallerkenen finner du en silkemyk sjokolademousse, en fyldig brownie, karamellisert hvit sjokolade, fløtekrem med hint av vanilje og ikke minst friske og frysetørrede bringebær – en nydelig kombo etter min smak. Alle elementene, med unntak av fløtekremen, kan forberedes flere dager i forveien, og kjapt «monteres» sammen en halvtime før desserten skal nytes.
# FLERE NYTTÅRSMENYER #