JULE- ELLER NYTTÅRSKALKUN MED TILBEHØR
Kalkun på menyen i jula eller på nyttårsaften? Her har jeg samlet mine beste oppskrifter på kalkun og deilig tilbehør.
Selv foretrekker jeg å langtidssteke kalkunfilet eller kalkunbryst, og med steketermometer blir det alltid vellykket. I formen tilsetter jeg gjerne vin, juice, kraft og annet godt som gir et fint grunnlag for sauen.
Sjekk for eksempel ut denne oppskriften på langtidsstekt kalkun med appelsinchilisaus (favoritt) eller kalkunbryst med portvinsaus.
Eller hva med langtidsstekt kalkun med appelsinsaus og lun søtpotetsalat?
Tradisjonelt tilbehør til kalkun er Waldorfsalat.
Som tilbehør smaker det også godt med for eksempel honningbakte gulrøtter, ovnsbakte rotgrønnsaker eller søtpotetmos.
En lun salat er også et smakfullt og fargerikt tilbehør til nyttårskalkunen. Prøv gjerne denne lune gulrotsalaten med kikerter og feta (denne appelsinsausen er også nydelig til kalkun).
Eller hva med vintersalat med grønnkål, rødkål, fennikel og eple (eller en av de andre julesalatene)?
Poteter hører også med når det står kalkun på menyen. Jeg serverer ofte hasselbackpoteter eller ovnsbakte helsprø småpoteter.
Kalkunrester til overs? Lag en smakfull resteramen med kalkun og soyamarinert egg av restene.
Alle oppskrifter med kalkun finner du samlet her. Hva er ditt favorittilbehør til kalkun?
VELBEKOMME!