FAVORITTRÅVARE: SITRON
Sitron er en fantastisk råvare som jeg alltid har i huset og som jeg bruker ofte, i både salte og søte retter.
Sitron er en av verdens mest brukte smakstilsettere. Du kan bruke både saften og skallet. Sitroner har en syrlig og frisk smak som egner seg godt i sauser, marinader og dressinger, og ikke minst til fisk og sjømat. Prøv også i legge en halv sitron på grillen, og smaksette grillmaten med litt av saften. Yummy! I bakverk og desserter gir sitronen en frisk og nydelig smak.
Mulighetene er med andre ord mange! Her er noen av mine favorittretter hvor sitronen spiller hovedrollen, eller har en fremtredende birolle. Klikk på bildene for å komme til oppskriftene.
Sitronterte med marengslokk
Blåbærkake med sitronglasur
Minipavlova med sitronkrem, bringebær og basilikumcoulis
Sitronkake med valmuefrø
Biscotti med sitron
Pastasalat med varmrøkt laks og sitronvinaigrette
Kremet pasta med røkt laks og spinat
Helstekt sitronkylling med provencalsk grønnsaksform
Baconsurrede kyllinglår med grillede grønnsaker og sitron
Hva er din favorittrett med sitron?