Pai med paprika og chorizo

Pai er nydelig og populær sommermat, enten du lager den med kjøtt, kylling, fisk, vegetarisk – eller en søt variant. Her er noen av mine paifavoritter (klikk på bildene for å komme til oppskriften).

 

Pai med chorizo, paprika og løk er alltid populær (se over), men paien med spinat, tomat og feta (se under) er nok den jeg har laget flest ganger, og det sier vel sitt. En nydelig vegetarisk pai som selv de mest ihuga kjøttelskere elsker!

En annen favoritt er kyllingpai med spinat, tomat og feta.

Kyllingpai

Eller frister det kanskje mer med en rustikk pai med bresaola, spinat og paprika og et hint av chili?

Pai med spinat, paprika og bresaola

Potetpai med løk og bacon er nydelig sammen med en fargerik salat og godt brød, men smaker også godt som tilbehør til for eksempel spekemat eller på sommerbuffeten.

Potetterte med bacon og løk

Men, det blir ingen skikkelig paisommer uten en nydelig terte fylt med sommerens søte bringebær!

Bringebærterte

Alle salte og søte paier (og terter) på bloggen finner du samlet her. Hva er din favorittpai fylt med?

Skriv ut
  1. Brokkoli(forvelles) spinat, purre, hvitløk (stekes) legges lagvis med revet ost i bunnen av pai skallet) og litt ost på toppen . Egge og melkeblanding. Luksusvariant.blir det med bacon som ett lokk over.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste