bringebær

Neste råvare i serien MIN FAVORITTRÅVARE er bringebær – deilige norske, søte og smakfulle bringebær med smak av sommer. Hyttetomta og området rundt bugner av deilige røde villbringebær, og vi nyter dem så ofte vi kan. Villbringebærene er mindre og har en sterkere aroma enn hagebærene som du får kjøpt i butikken. Og ikke er de bare gode på smak, bringebær er også en kilde til vitamin C og har i tillegg et høyt innhold av kostfiber.

 

Noen av mine første barndomsminner er bringebærturer sammen med morfar på hytta. Han plukket bringebær – og jeg spiste. Etterpå lagde vi rørte bringebær som vi spiste sammen med mormors nystekte vafler eller vaniljeis. Eller så spiste vi dem med melk og sukker på.

 

Jeg bruker ofte bringebær i oppskriftene mine, til både hverdag og fest. Her er 10 av mine favorittoppskrifter, i uprioritert rekkefølge (klikk på bildene):

 

Bringebærterte

Bringebærterte

Kladdkake med bringebær

Kladdkake med bringebær

Bringebærsyltetøy

Grove vafler og bringebærsyltetøy

Bringebærboller

Bringebærboller

Rullekake med bringebær

Rullekake med bringebær

Sjokoladepavlova med pasjonsfruktkrem og bringebær

Sjokoladepavlova med pasjonsfruktkrem og bringebær

Mathias’ oreodessert med bringebær

MATHIAS' OREODESSERT MED BRINGEBÆR

Bringebærcookies

Bringebærcookies

Brownie med bringebærmousse

Brownie med bringebærmousse

Bringebærmojito

Hva er din bringebærfavoritt? Sjekk ut alle oppskrifter med bringebær her. Se alle oppskriftene i serien «Min favorittråvare» her.

 

VELBEKOMME!

Skriv ut
  1. Lagde bringebær mojitoen hadde ikke rom men brukte rosa gin og rosa tonic water
    Det blei godt
    Takk for inspirasjoner

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste