Det er kanskje på tide å planlegge nyttårsmenyen for de som har «kjøkkentjeneste» på årets siste dag? Vi er invitert bort til venner, og slipper derfor å gruble på det i år, men jeg har selvsagt noen forslag til dere som kanskje kan være til inspirasjon (klikk på bildene):

 

# FORRETT # 1

Denne forretten, som består av konfitert laks med laksetartar med avokadokrem og rugbrødchips, serverte jeg på nyttårsaften i fjor:

Konfitert laks med laksetartar og avokadokrem
Konfitert laks med laksetartar og avokadokrem

 

Alternativt kan jeg friste med disse tre deilige forrettene:

 

[threecol_one]

FORRETT # 2

Gravet reinsdyr med blåbærrømme og rugchips
Gravet reinsdyr med blåbærrømme og rugchips

[/threecol_one]

[threecol_one]

FORRETT # 3

Røkt laks med pepperrotkrem
Røkt laks med pepperrotkrem, eple, sellerirot og rugbrød

[/threecol_one]

[threecol_one_last]

FORRETT # 4

Potet- og purreløksuppe med bacon
Potet- og purreløksuppe med bacon

[/threecol_one_last]

Alle forrettene på bloggen finner du samlet her.

 

# HOVEDRETT # 1

Som hovedrett velger jeg i år kalvefilet med sesampoteter og en smakfull gorgonzolasaus.

Kalvefilet med gorgonzolasaus og sesampoteter
Kalvefilet med gorgonzolasaus og sesampoteter

 

Har du ikke lyst på kalvefilet kan jeg eventuelt friste med:

 

[threecol_one]

HOVEDRETT # 2

Helstekt indrefilet med rødvinsaus, hasselbackpoteter og saltbakt løk
Helstekt indrefilet med rødvinsaus og saltbakt løk

[/threecol_one]

[threecol_one]

HOVEDRETT # 3

Andebryst med appelsinsaus
Andebryst med appelsinsaus og rødløk- og eplekompott

[/threecol_one]

[threecol_one_last]

HOVEDRETT # 4

Reinsdyrfilet med plommer, rødvinsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker
Reinsdyrfilet med plommer, rødvinsaus og rotgrønnsaker

[/threecol_one_last]

[threecol_one]

HOVEDRETT # 5

Pannestekt torsk med baconsjy, rosenkål og valnøtter
Pannestekt torsk med baconsjy, rosenkål og valnøtter

[/threecol_one]

[threecol_one]

HOVEDRETT # 6

Langtidsstekt kalkunbryst med appelsinchilisaus
Langtidsstekt kalkunbryst med appelsinchilisaus

[/threecol_one]

[threecol_one_last]

HOVEDRETT # 7

Hjortestek med portvinsaus, ovnsbakte rotgrønnsaker, baconpoteter og kantareller
Hjortestek med portvinsaus,  baconpoteter og kantareller

[/threecol_one_last]

# MELLOMRETT #

Som mellomrett serverer jeg ofte en ost eller to, med godt tilbehør:

Ost blåmandag osteanretning
Ostefat med Blåmandag og Brie med godt tilbehør

 

Du finner mer inspirasjon til ost og tilbehør her.

 

# DESSERT # 1

Årets dessertforslag er sjokoladefondant med godt tilbehør.

Sjokoladefondant med jordbærsaus og friske bær
Sjokoladefondant med jordbærsaus og friske bær

Men, det er jo også mye annet godt å velge blant, for eksempel:

[threecol_one]

DESSERT # 2

Panna cotta med hvit sjokolade og rørte bringebær
Panna cotta med hvit sjokolade og rørte bringebær

[/threecol_one]

[threecol_one]

DESSERT # 3

Minipavlova med syrlig krem og friske bær
Minipavlova med syrlig krem og friske bær

[/threecol_one]

[threecol_one_last]

DESSERT # 4

Creme brulee med espresso og jordbær
Creme brulee med espresso og jordbær

[/threecol_one_last]

 

Alle dessertene på bloggen finner du samlet her.

 

Fjorårets forslag til nyttårsmeny finner du her. Alle menyene på bloggen finner du samlet her. Eller ønsker du kanskje å satse på fingermat i år? Sjekk da ut denne fingermatmenyen, del 1 + del 2.

 

Lykke til med planleggingen! Har du bestemt deg for hva du skal servere i år?

Skriv ut

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste