Vi har en lang og spennende valgnatt foran oss, og da er det lov å spandere på seg noe ekstra godt til kvelds- og nattmat. Det skal i alle fall vi! Her er noen velsmakende godbiter (og slett ikke valgflesk) som kanskje kan være til inspirasjon:

Hva med en rykende fersk focaccia med masse godt fyll? Lag en ordinær focacciadeig og topp den med det du har tilgjengelig av grønnsaker og spekemat/påleggsrester. Server gjerne hjemmelaget aioli til.

Fylt focaccia med spekepølse, løk, tomat og oliven
Fylt focaccia med spekepølse, løk, tomat og oliven

 

Halvgrove vafler er heller ikke å forakte, og sveives sammen i en fei.

Fullkornvafler med blåbær
Fullkornvafler med blåbær

 

Selv vurderer jeg å lage laks sashimi og ponzusaus, med eple- og vårløksalat (fra TRINES MAT).

Sashimi med ponzusaus og eple- og vårløksalat
Sashimi med ponzusaus og eple- og vårløksalat

 

Eller kanskje en liten osteanretning med godt tilbehør?

Osteanretning med godt tilbehør
Ost med godt tilbehør

 

Ellers er en varmende suppe også godt til kvelds, og lager du dobbel porsjon kan restene spises til middag i morgen. Prøv for eksempel kjapp nudelsuppe med kylling og chili.

En real brødblings er heller ikke å forrakte. Ta et dykk i kjøleskapet og finn frem grønnsaker, frukt, ost og pålegg og lag et høyt smørbrød, for eksempel dette laksesmørbrødet – og en kopp med favoritt-teen.

Laksesmørbrød med agurk, reddiker og kapers
Laksesmørbrød med agurk, reddiker og kapers

 

Hva står på menyen hjemme hos deg i kveld?

BRUK STEMMERETTEN – GODT VALG!

Skriv ut
  1. Hei:)
    Oppdaget akkurat bloggen din og gleder meg til å prøve alle de
    fantastiske oppskriftene dine!Du inspirerer og sprer matglede:)
    Hilsen en ivrig hobbykokk;)

  2. Vi hadde en valg-variant av miniostekaken din på vår valgvake. I tillegg til bringebær hadde vi kiwi, rips, nektarin, klementin og blåbær slik at man kunne sette sammen en dessert med den riktige partifargen.

  3. Hei Trine, jeg kjøpte kokeboken din på fredag, og har lest den fra perm til perm, fantastisk flott bok. Fine bilder, med gode, enkle, fristende og bra forklarte oppskrifter. Jeg har allerede forsøkt fredags taco fra ukemenyen med avakado salat, mangosalaten, og krydderblandingen. Litt skepsis i heimen når mor skulle forsøke en alternativ taco, men det ble suksess. Veldig godt. Så laget jeg gulrot,eple kaken din, nydelig, og faktisk enda bedre i dag, mer saftig faktisk. Gleder meg til å ta fatt på de andre menyene dine. inspirerende faktisk.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste