HURRA, i dag er det den norske epledagen! Dagen ble etablert av Opplysningskontoret for frukt og grønt, og har vært markert siden 1990 for å befeste hvilken posisjon eplet har i vår fruktproduksjon og i vårt kosthold.

 

Jeg er så heldig at jeg har rikelig med epler i hagen, og har fråtset i epler gjennom hele høsten, og noen av disse smaksopplevelsene har jeg også delt med dere lesere. Her er seks favorittoppskrifter som inneholder epler, og som kanskje kan være til inspirasjon hvis du vil lage deg noe eplegodt? Klikk på bildene for å komme til oppskriftene:

EPLETERTE MED VANILJEFYLL
2. EPLEMARMELADE MED SITRON OG KANEL
3. EPLESALSA MED ROTFRUKTER OG VALNØTTER
4. TILSLØRTE BONDEPIKER MED EPLESIRUP
5. INDISK KYLLINGSUPPE MED INGEFÆR, EPLE OG CHILI
6. EPLEBOLLER

Alle epleoppskriftene på bloggen finner du samlet HER. Kos deg på epledagen!

Skriv ut

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste