15 favoritter fra 2011
En av mine lesere spurte på nyåret om jeg kunne lage en oversikt over mine favorittinnlegg fra 2011. Det er jammen ikke lett å velge, men etter litt om og men vil jeg trekke frem følgende 15 oppskrifter, i uprioritert rekkefølge (trykk på bildene):
RUNDSTYKKER: De eltefrie rugrundstykkene har slått an hos flere enn hjemme hos oss:
GROVBRØD: Det beste grovbrødet er Trines grove firekornbrød, som er både godt, saftig og sunt:
BOLLER: Årets bollefavoritt er disse blåbærbollene, som kanskje er stappfulle av antioksidanter og derfor supersunne?
KJEKS: Hjemmelagde kjeks lager du hele året, ikke bare til jul. Familiens favorittkjeks i 2011 er nok sjokoladekjeks med vaniljekrem:
KAKE: Den beste (og mektigste) kaken er Hummingbirds brownies- og ostekake med bringebærkrem:
DESSERT: Tanken på denne jordbærsorbeten gjør at jeg leeengter ekstra mye etter sol, sommer og norske jordbær:
FISKEMIDDAG: Fisk er en klar hverdagsfavoritt. Det er vanskelig å velge, men GMN-torsken som jeg laget på Wenches kjøkken er en av flere favoritter:
KJØTTMIDDAG: Kalvekjøtt er en klar favoritt når det står kjøtt på menyen, og kanskje spesielt denne tradisjonelle italienske retten:
KYLLINGRETT: Kyllingen blir best om den får følge av sitron og spinatrisotto:
PASTARETT: Pasta + spinat + ricotta + parmaskinke = fantastico!
VEGETAR: Deilige minipaier som tilberedes i muffinsformer:
FORRETT: Laksetartar med mango- og avocadosalsa er forretten som alle ber om oppskriften på:
SALAT: Pastasalat med tunfisk, slik pastasalat med tunfisk skal smake:
SUPPE: Thom kha gai – Thailandsk kyllingsuppe – litt styr å skaffe alle ingrediensene, men det er glemt når du nyter resultatet:
PIZZA: Pizza er ofte fredagsmat for oss og markeringen av at nå er det endelig helg!
Har du en favoritt fra bloggen?
Jeg lagde kaken fra Hummingbird etter din oppskrift på nyttårsaften, det var en suksess! Lagde faktisk all mat på nyttårsaften fra bloggen din. Enkelt og himmelsk godt 🙂 Har tatt litt bilder og linket til deg på bloggen min.
Gleder meg til flere oppskrifter i 2012! 🙂
Ingrid Julia
Åh, du lager så mye godt, og så er det så vakkert å se på. Gøy og prøve dine oppskrifter for det blir alltid bra. 🙂 du gjør en super jobb, Trine:) stå på:)
Mine absolutte favoritter er Grillet laks med blomkålpurè, asparges og tomatsalat, Senneps- og honningmarinert svinefilet med stekt blomkål og potetpurè, Urtebakt kalkunbryst med rotgrønnsaker og appelsinchilisaus, Laks med mangosalsa, Hvit pizza med skinke, mozzarella, blåmuggost og pinjekjerner og Ostegratinerte pastaskjell med cherrytomater, squash, paprika og chili! Er hekta, takk for inspirasjon og matglede 🙂
Ahhh, får vatn i munnen ved bare å sjå på bilda! Tenkte å lage gulrotkaka di til klassa (10.) på fredag. Alle blir så glade når det blir ein litt «formell» start på helga 🙂
Keep up the good work, du er kjempeflink!
Hei! Kom over bloggen din helt tilfeldig, og ble inspirert med én gang! Flotte, oversiktlige innlegg med gode bilder. Her blir det baking i morgen! 🙂
GMN torsken står høyt i kurs. Noen andre favoritter, som har blitt laget utallige ganger er linsesuppen, eltefrie rugrundstykker og eltefri foccacia. Minipaiene er også en favoritt. Bloggen har også gjort at jeg har fått opp øynene for spinat.
Tusen hjertelig takk for all god inspirasjon. Nyttårsaften ble en suksess med sultne gjester og retter fra deg: Laksemoussen med creme fraice, chilisaus osv, (fantastisk!) lammefilet med ratatouille og hasselbakkpoteter, og hjemmelaget panna cotta med limemarinerte jordbær.
I hverdagen er alle dine oppskrifter med grilstekt torsk og laks supre favoritte, og har gitt familen en oppkvikker når det gjelder fisk. Har fått meg to grillpanner (har også vært på outlet i Vestby…) og grillsteker hjemme og til fjells over en lav sko, til glede for voksne og kresne ungdommer!