Vi har hatt besøk av fiskebilen og endte opp med 5 kg torskefilet av god kvalitet. Med lite tid til disposisjon på en hektisk etterniddag falt valget på en alt-i-ett-gryte hvor jeg samtidig fikk ryddet litt i grønnsaksskuffen. Veldig enkelt, og forbausende godt – nesten for godt til å være sant… Retten blir aller best om du tar deg tid til å lage pestoen selv. Til to store og en liten trenger du omtrent:

  • 500 gram torskefilet, i stykker
  • 1/2 squash, i terninger
  • ca 12 sukkererter, delt i to
  • ca 12 cherrytomater, delt i to
  • noen aspargestopper (kan sløyfes)
  • 2 vårløk, i ringer
  • 1/2-1 sitron
  • salt og pepper
  • basilikumpesto
  • ris eller annet tilbehør

Legg fisken i et smurt ildfast fat. Fordel de oppkuttede grønnsakene rundt. (Du kan selvsagt benytte annen fisk og andre grønnsaker enn jeg benyttet.) Ha over sitronsaften og krydre med salt og nykvernet sort pepper. Bakes i ovnen ved ca 200 grader i ca 20-25 minutter, til fisken såvidt faller fra hverandre og grønnsakene er møre og fine.

I mellomtiden lager du pestoen, etter for eksempel denne oppskriften. Jeg pleier å halvere oppskriften og da er det rikelig til oss tre.

Server fisken sammen med grønnsakene med en raus klatt med hjemmelaget basilikumpesto.

Som tilbehør kan du servere ris, pasta eller poteter, eller du kan putte oppi litt ekstra med grønnsaker og spise retten slik den er.

Enjoy!

Skriv ut

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste