Saltimbocca med pasta, tomat og basilikum
Jeg er utrolig glad i kalvekjøtt, og spesielt varianter av denne retten. Det er ikke så ofte jeg finner tynne skiver med kalvefilet i de butikkene jeg vanligvis handler i, men når jeg gjør det sikrer jeg meg raskt et par skiver! I tillegg til at dette er lett og god mat er den også rask å tilberede, og det er heller ikke å forakte i en travel hverdag. Til to trenger du omtrent:
4 skiver parmaskinke
1,5 ss smør
*
parmesan
litt maldonsalt
Legg kalvekjøttet mellom to ark med matpapir og bank de flate med en kjøttbanker eller et annet egnet redskap (for eksempel bunnen av en liten kasserolle).
Ha på nykvernet sort pepper, salvieblader (eller basilikum) og en skive parmaskinke. Rull sammen og fest en tannstikker (uten smak) i skjøten.
Stekes raskt på alle sider i en blanding av olivenolje og smør på relativt sterk varme.
Ha i vin og slå ned varmen. La kjøttrullene putre med ca 8 minutter. Legg kjøttrullene på tallerkenen og hell sausen over.
Kok pastaplatene etter anvisningen på pakken. Anrett pastaplater, halve sherrytomater og basilikumbladene lagvis på tallerkenen. Ringle over litt god olivenolje og ha på litt parmesan, maldonsalt og nykvernet sort pepper før servering.
Serveres med godt brød og vin til.
Enjoy!
Så himmelsk ut! Flott blogg du har som er til stor inspirasjon. L:)
Dette skal jeg lage neste gang jeg får tak i kalvekjøtt.I går forsøkte jeg ut en av tomatsuppe oppskriftene dine og jeg må bare si "Beklager Toro, det er nok slutt på å kjøpe pose tomatsupper" 🙂
Åh! Det så godt ut!!! 🙂 HVa tror du om å gjøre noe lignende med kyllingfilét…? Tenkte bare siden det er så vanskelig å få tak i kalveskiver…;)