Pestopanert kylling med sellerirotmos og ovnsbakte tomater
Hva sier du til crispy og velsmakende kylling, servert til en nydelig sellerirotmos? Enkel, rask og god middag! Til 3 trenger du omtrent:
3-4 kyllingfileter
litt maldonsalt
Kok sellerirot og poteter møre i usaltet vann. Tøm av vannet og la eventuelt overskuddsvann dampe bort. Mos røttene og rør inn smør og fløte. Smak til med salt og hvit pepper. Hold mosen varm, men pass på at den ikke blir brent.
Kjør alle ingrediensene til pestotoppingen i en liten blender eller lignende. Krydre kyllingen med salt og pepper og stek den raskt i varm panne til du får en brun stekeskorpe på begge sider. Legg filetene i et ildfast fat og fordel toppingen over. Bruk gjerne fingrene!
Del tomatene i to og legg de sammen med kyllingen. Strø maldonsalt og eventuelt finhakkede krydderurter over. Stekes ved ca 220 grader i ca 12 minutter, til den er passe stekt. La kyllingen hvile minst 5 minutter før servering.
Anrett gjerne retten på porsjonstallerkener sammen med litt pesto.
Enjoy!
Du legger ut så mye bra mat!! Jeg liker bloggen din kjempegodt!! Denne retten tror jeg kan bli en middag idag!! Hilsen AnneK:-)
Che delizia 🙂 buona serata
Dette tror jeg at jeg skal ha til middag i morgen. Flott blogg:)
Oi oi så mange bra oppskrifter! denne skal prøves, bare med fisk 🙂
Laget denne retten i går. Den slo virkelig an og blir definitivt en del av oppskriftsboka mi! 🙂 Takk!
Hvor mye er en bit sellerirot?
Jeg er litt klønete på kjøkkenet, så trenger litt hjelp slik at det blir som det skal;)
Takk for mange gode oppskrifter!!!
Sellerirot selges ofte pakket på brett, i en bit, på kanskje omtrent 150-200 gram. Skal huske på å veie opp neste gang. 😉
Hei Trine!
Tusen takk for de fine oppskriftene som du deler! Jeg bruker bloggen din nesten hver eneste dag og blir fornøyd hver gang. Takket være oppskriftene dine har jeg siste året prøvd mange nye retter som familien er veldig fornøyd med. Oppskriftene dine er oversiktlig satt opp, inspirerende, sunne og raske å lage, noe som betyr mye i en hektisk hverdag. I kveld har vi kost oss med pestopanert kylling her på hytta.
Gleder meg til å følge deg videre!
Hilsen Åse
Hvorfor får jeg ikke legge denne oppskriften i mine oppskrifter? Eller ser jeg på feil sted.
Takk for supre oppskrifter. Har laget pestomarinert kylling og det er nydelig, men synes det blir litt tørt. Skal lage den igjen til en fest på lørdag og håper du anbefale en saus som passer til pestokyllingen?
På forhånd takk