Da vi skulle kose oss med antipasti vi hadde handlet med oss fra Roma, søkte jeg litt rundt omkring i italienske matblogger for å få tips til brød jeg kunne servere til antipastien. Da kom jeg over denne flotte matbloggen og fikk den inspirasjonen jeg trengte til å sette over en gjærdeig. Og siden jeg ikke klarte å bestemme meg for om jeg skulle lage foccacia eller pestosnurrer laget jeg like godt begge deler, og grisni av resten. Vi fikk da et rikholdig og variert utvalg av brød til antipastimåltidet vårt, og det som ble igjen ble puttet i fryseren og blir kjekt å finne frem når det skal serveres brød som tilbehør til et måltid.Denne deigen er litt fastere enn den vanlige foccaciaoppskriften min, men likevel utrolig saftig og holdbar. Og så er det jo litt gøy å ha litt forskjellig brød å velge blant til et slikt måltid!

Jeg benyttet en standardoppskrift jeg ofte benytter. Har du pizzamel er det å foretrekke, men det går bra med vanlig hvetemel også. Finn frem kjøkkenmaskinen og:

Gjærdeigen
5 dl lunkent vann
25 gram fersk gjær
1 ts grovt havsalt
1/2 ts sukker
4 ss olivenolje
700-750 gram hvetemel
(men helst pizzamel)

 

Fyll og garnityr etter ønske, jeg brukte:
pesto, oliven, cherrytomater, maldonsalt, olivenolje og frisk rosmarin.

 

Bland alle ingrediensene, med unntak av litt av melet, i bakebollen, og kjør ved lav hastighet til deigen er godt blandet. Øk hastigheten til omtrent middels og elt deigen i totalt ca 10 minutter. Du skal nå ha en blank og smidig deig.

Heves i minst 40 minutter, men helst mer enn en time, til dobbel størrelse. Form deigen slik du helst vil ha den. Jeg gjorde det omtrent slik, og fikk 1 foccacia, 9 pestosnurrer og 12 grissini. Del deigen i tre omtrent like store emner:

1. Foccacia med cherrytomater, oliven og rosmarin

Trill til en kule som klappes flat og legges i en smurt springform (eller direkte på stekebrettet). La den etterheve i minst 45 minutter. Stikk nedi noen hele cherrytomater, sorte oliven og noen kvaster frisk rosmarin hvis du har. Ringle over en god olivenolje og strø litt malsonsalt over.

Stekes ved 225 grader i ca 15-20 minutter, til brødet er gjennomstekt og har fått en fin og gylden overflate.

Skjær foccaciaen opp i snipper før servering.

2. Pestosnurrer

Kjevle ut emnet og fordel ca 2 spiseskjeer med pesto over.

Det blir selvfølgelig aller best med hjemmelaget pesto, men selv benyttet jeg anledningen til å bruke opp en rest av pesto fra Oliviers & Co, og det var godt det også. Rull sammen leiven og skjær deigpølsen i ca 9 skiver.

Legges på bakepapirkledt stekebrett. La pestosnurrene etterheve ca 30 minutter. Ringle over litt olivenolje og strø gjerne noen flak maldonsalt over.

Stekes ved ca 225 grader i ca 15 minutter, til pestosnurrene er gjennomstekte og har fått en gylden og fin overflate.

3. Grisini

Kjevle ut emnet og del det i ca 12 «staver».

Rull hver deigpølse raskt og «snurr» den litt før du legger den på et bakepapirkledt stekebrett. Etterheves ca 20 minutter.

Stekes ved ca 220-225 grader i ca 10-14 minutter, til brødstengene har en gylden overflate. Pass på mot slutten av steketiden slik at du ikke brenner de.

Jeg stekte brødene i denne rekkefølgen: grisini – pestosnurrer – foccacia.

Serveres som tilbehør til et godt måltid. Det som eventuelt blir til over kan fint fryses ned.

Enjoy!

Skriv ut
  1. Ti ringrazio di vero cuore per il link al mio blog, un bacio e sono onorata che tu abbia ripreso una mia ricetta ti voglio bene e baci 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste