Pannestekt kylling med spinat, ovnsbakte tomater, oliven og pesto
En rask, enkel og ikke minst velsmakende kyllingrett, som passer like godt til hverdag som til fest. Til to store og en liten trenger du omtrent:
3-4 kyllingfileter
1 pakke babyspinat
salt og nykvernet sort pepper
3 klasetomater, delt i to
noen sorte oliven, i skiver
Begynn med tomatene. Del de i to og legg de med snittflaten opp i et smurt ildfast fat. Ringle over litt god olivenolje og strø litt sukker, maldonsalt og eventuelt noen hakkede krydderurter over. Bakes i ovnen ved ca 175 grader, mens du lager resten av retten. Har du god tid kan du bake tomatene ved ca 120 grader i 1 time, da blir de enda bedre!
Bank kyllingen flat med en kjøttklubbe eller bunnen på en gryte (legg fileten i en pose, så slipper du søl). Del deretter fileten i to rett over. Du kan også dele kyllingfileten i to på langs, slik jeg har gjort her (er også i salg enkelte steder). Gni kyllingen med salt og pepper. Stek kyllingfiletene i smør i ca 2-3 minutter på begge sider, til de har fått en fin stekeskorpe, og er gjennomstekt. La fileten hvile minst 5 minutter før servering.
Mens kyllingen hviler freser du rødløk og hvitløk til løken blir blank og myk. Rens, vask og rist vannet av spinaten og fres den raskt sammen med løken, til den såvidt faller sammen. Smak til med maldonsalt og nykvernet sort pepper og server umiddelbart.
Serveres med ønsket tilbehør, for eksempel pasta, parmesan, oliven og pesto, samt de ovnsbakte tomatene.
Enjoy!
Mmmmmm…..looks greit and delicious:)Ellers god tur til Italia! Håber vi får noen smakbiter derfra:):)
mmm denne så bare herlig ut. Skal se om ikke jeg prøver denne til middag imorgen =)
Tusen takk!Ja, gleder oss veldig til Romatur, ikke lenge igjen nå…Trine 😉