Epleterte
Epletrærne i hagen bugner av gode epler, og det som serveres i Uren Luren er temmelig eplifisert for tiden. Da er en nydelig epleterte slett ikke å forakte. Enkel og rask å lage, og har du eplemos på lur er du nesten ferdig før du har begynt…
Til 4 trenger du omtrent:
Skrell, ta ut kjernehuset og skjær resten av eplene i tynne båter/skiver. Kjevle ut butterdeigen til ønsket form og tykkelse. Du kan for eksempel kjevle ut butterdeigsplaten slik den er, eller du kan stikke ut «terter» slik jeg har gjort. Smør eplemosen oppå butterdeigsplatene, men ikke helt ut i kantene. Fordel eplebåtene over, pensle med smeltet smør og strø over sukker og eventuelt litt strøsukker.
Stekes ved 200 grader i ca 15-20 minutter, eller til butterdeigen er gjennomstekt og eplene er møre og såvidt har fått litt farge.
Serveres lune med vaniljeis eller vispet krem, og gjerne et melisdryss.
Enjoy!
Nam, nam, skal ha jenteklubb i kveld og mulig dette testes. :-)Nå skal jeg lete videre for å se om du har noen spennende oppskrifter med laks.
Ser virkelig godt ut! Liker bildene du tar.
Åhhh så nydelig:) Skal absolutt prøves ut 🙂
Veldig godt. Jeg slang på en skje solbærsyltetøy i tillegg.