En enkel og god rett med litt «tak» i (ca 3 porsjoner). Finn frem:

Biffspydene

  • Ca 500 gram flatbiff av storfe, i tynne skiver
  • grillspyd

Marinade

  • ca 1 ss revet fersk ingefær
  • 1 hvitløkfedd
  • ca 1/4 rød chili, finhakket
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 ts honning
  • ca 1/2 dl mørk soyasaus
  • 1 ss ketjap manis

Chiliwok

  • 1 paprika, i strimler
  • 1 rødløk, i tynne båter
  • en neve sukkererter, delt i to på langs
  • 1/5 rød chili, finhakket
  • 1 ts revet ingefær
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1-2 ss mørk soyasaus
  • 1-2 ts ketjap manis
  • 1/4-1/2 ts sesamolje
  • ca 1 dl kyllingbuljong
  • Ris (tilberedt etter anvisningen på pakken)

Bland alle ingrediensene til marinaden. Skjær kjøttskivene i tynne strimler og ha dem oppi en plastpose, og hell deretter marinaden oppi. La marinere i kjøleskapet i minst 20 minutter. Ta kjøttet opp av marinaden og træ det på trespydene. Stekes i olje ved høy varme et par minutter, til de er passe stekt.

Wok grønnsakene raskt i en wokpanne. Skru ned varmen, tilsett kyllingbuljong og smak til med soyasaus, ketjap manis og sesamolje. La stå og surre ca 1 minutt og server deretter umiddelbart, sammen med nykokt ris.

Enjoy!

Skriv ut
  1. Ja det er nok en rett som hadde slått ann her i huset. Må nok smake på den en dag. Kjempeflott at du bruker tid på å gi oss nye tips til gode matretter. Ha en flott dag 🙂

  2. Ketjap manis er en søt soyasaus fra Indonesia. Du kan for eksempel erstatte den med litt vanlig soyasaus og honning. Blir ikke helt det samme, men godt blir det sikkert. Smak deg frem!Trine 😉

  3. Du har så utrolig mange gode ting her på bloggen din! Ser at jeg må i butikken snart… så jeg får fyllt opp med litt godsaker å lage noe av dette! Tusen takk for en fin blogg ihvertfall! Den blir flittig brukt! Nå er forresten målet mitt om dagen å finne tomatmarmelade i butikken her! Håper de har det… hørt om det? Noen gode oppskrifter til det? Hihi, har nemlig smakt en fortyllende rett med fritert ost… med en søt tomat saus over… Himmelsk!

  4. Min tidligere erfaring med løvbiff har vætr biffsnadder på gatekjøkken. Ikke veldig godt. Tok likevel en sjanse på dette og det ble kjempegodt! Selv uten sesamolje som jeg ikke hadde! Utrolig mye smak. Dette kommer vi til å lage igjen. Takk for gode tips:-)

  5. Takk, takk!Løvbiff har jeg også hatt et litt anstrengt forhold til tidligere. Men ikke etter denne retten. Trine 😉

  6. hei Trine!
    kjøper du fråssen løvbiff i frysedisken til disse spydene? vi skal lage dette til kvelds en dag:)

    1. Jeg benytter vanligvis tynne skiver av flatbiff til denne retten. Har oppdatert oppskriften ift dette. Lykke til! 🙂

  7. Prøvde ut denne igår, og det var sinnsykt godt. Iflg. mannen og jentene på 12 0g 14, så var det deilig med litt annen smak:-)

  8. Denne retten er kjempegod. Eg skal servere den til gjestar i helga. Då blir eg å bruke litt fleire grønsaker i woken, det vart litt kjedelig med så mykje paprika syntes eg. I tillegg vil eg lage meir saus til grønsakene, for den var så god.

  9. Hm, denne fikk jeg ikke lagret i favoritter gitt . Pleier du å bruke skyen fra grønnsakene som en saus over risen, eller har du andre tips til «saus» ?

  10. Hei Trine!
    Har prøvd en del av dine oppskrifter og det ble alltid kjempegodt! Tenkte å lage denne retten til selskap og lurte om det går an å lage spyd på forhånd og evt. å varme det opp etter på. Kan du si noe om det?
    Takk!
    Mvh Alina

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste