Ostefylte kyllingbryst med parmaskinke, squash, tomatsalat og basilikumolje
Kyllingfilet er en kjær gjenganger som kan varieres i det uendelige. Spanderer du på deg god landkylling kan matopplevelsen bli desto større. For anledningen er kyllingbrystet fylt med ostekrem tilsatt soltørkede tomater og antrukket med en nydelig parmaskinke. I følge med bakt squash, en fargerik tomatsalat og perfekt pasta, ble det en aldri så liten fest på «freddan». Finn frem:
1 liten squash, delt i to på langs
Basilikumolje:
Rør sammen kremosten med soltørket tomat og basilikum, og smak til med pepper og eventuelt litt salt (kan ofte sløyfes pga at det blir salt nok pga skinken). Skjær en liten lomme i kyllingbrystene og fyll opp med ostefyllet. Klem sammen og krydre fileten med nykvernet sort pepper. Brun filetene raskt i varm stekepanne med litt smør, slik at du får en brun stekeskorpe på begge sider. Legg parmaskinken på en fjøl og legg fileten oppå, og kle fileten med skinkeskiven. Legg filetene på et ildfast fat og stek ved 200-225 grader i 10-15 minutter, til kyllingen er gjennomstekt. La kyllingen hvile 5-10 minutter før servering.
Oppskrift på bakt squash finner du her.
Bland sammen ingrediensene til tomatsalaten. Kjør basilikum og olivenolje med en stavmikser eller lignende, til du får ønsket konsistens.
Anrett kyllingbrystet på tallerken, sammen med squashen, tomatsalat og ringle over noen dråper deilig basilikumolje. Server gjerne med pasta ved siden av.
Til denne retten smaker det godt med en Chianti, for eksempel Selvapiana Chianti Rufina 2008.
Ha en fin fredag!
Hjertlig hjertlig takk for en fantastisk smaksopplevelse:) å hjertlig takk for at du vil dele me oss:)sønnis
Denne oppskriften blir det idag 🙂