Kyllinggryte med løk, tomat, oliven og kapers
Her kommer oppskrift på nok en gryterett med kylling og tomater som hovedingredienser. Den skiller seg imidlertid ut ved at den er litt syrlig pga rødvinseddiken og kapers, og er verdt et forsøk. Til 4 porsjoner trenger du omtrent:
*
4 kyllingfileter, delt i 3-4 biter
1 rødløk, i ringer
1 rød paprika, i strimler
1/2 kinesisk hvitløk, finhakket
2 bokser hermetiske tomater (gjerne cherrytomater)
2 ss rødvinseddik
1 ts sukker
en neve oliven uten sten
2 ss kapers
salt og pepper
friske krydderurter (feks persille eller timian)
*
Fres kyllingbitene raskt i varm panne, ca 3 minutter. Tilsett løk, paprika og hvitløk og skru ned varmen. La dette surre noen minutter til løk og paprika har blitt litt myke. Ha i de øvrige ingrediensene, med unntak av krydder og urter og la gryteretten trekke ca 5-10 minutter, til kyllingen er gjennomstekt. Smak til med salt og pepper. Strø finhakkede urter over rett før servering.
Serveres med for eksempel potetmos, kokt ris eller pasta.
Enjoy!
Publisert 12. 7. 2010
Nå er jeg tilbake fra ferie og må innom alle blogger som jeg liker og følge med på. Her er det mye godt som vanlig og herlige bilder på maten, jeg blir sulten der jeg sitter. Før noen nydelige bilder fra bryllupet. Og for et måltid, maten ser kjempegod ut. Ønsker deg en fortsatt fin sommer!Pernilla
Hei
Tenkte jeg skal prøve denne gryta med svinekjøtt i stedet for kylling.
Norvall