Laksesandwich med minner fra Paris
Denne enkle, men likevel velsmakende varianten av laksesmørbrød, fikk min kjære og jeg servert ved en uterestaurant i en park ved Louvre for noen år siden. Det var i vinterferien, og det årets første utelunsj og hvitvin i friluft. Denne sandwichen ble også årets første utelunsj, servert på hytta i pinsen. Vesle Mathias gjorde store øyne da han fikk sin sandwich, «Fint brødskiv, mamma». Og vips var all laksen hans borte… Finn frem:
1-2 skiver landbrød (eller annet godt brød) pr. person2-3 skiver røkt laks pr. person, i jevne biternaturell kremost, feks Snøfriskfrisk gressløk, finsnittetlitt sitronsaftsitronpepper eller annen nykvernet pepperagurk, gressløk og sitronskiver til pynt
litt god olivenolje
Rør sammen smøreost og gressløk, og smak til med nypresset sitronsaft og eventuelt litt (sitron)pepper. Smør osteblandingen på brødet og fordel laksen over. Pynt med gressløk, strimlet agurk og en sitronskive. Drypp litt olivenolje (gjerne med sitron) over, og server!
Vintips: Dagobert Riesling 2008
Publisert 2. 6. 2010
Hei Trine.Jeg vil bare si tusen takk for at du deler din fantastiske foccacia-oppskrift. Jeg hadde 7 nyutdannede jurister på tapasfeiring igår og din foccacia var perfekt tilbehør!Ha en fin dag!
Åhh dette ser utrolig deilig ut:)
Tusen takk for koselig tilbakemelding begge to!Kine; gratulerer med juridicum! Så kos at foccaciaoppskriften min fikk være med å feire den store begivenheten sammen med studiekameratene dine! Trine 😉