Fougasse egner seg godt til å fylles med alskens godsaker, enten du skal nyte den hjemme eller ta den med på tur. Du kan fylle den med er opp til deg. Her kommer en variant, som vi koste oss med på sommerfesten i barnehagen. Den ble dagens middag den dagen. Finn frem:

4 fougasse
4 kyllingfileter
4 skiver bacon
salat
cherrytomater, delt i tre skiver
fetaost, i terninger
friske krydderurter
nykvernet sort pepper
Gni kyllingen inn med salt og nykvernet pepper og stek den et par minutter på hver side, til den får en fin stekeskorpe. Etterstek kyllingen ved ca 200 grader i ca 10-15 minutter, til den er gjennomstekt. La filetene hvile noen minutter, før du skjærer filetene opp i skiver. Sprøstek baconskivene og la de renne av på litt kjøkkenpapir.

Dersom du ikke har fougasse, kan du for eksempel benytte foccacia, som er omtrent det samme (eller annet godt brød). Del brødene i to på langs og smør rød pesto på den ene delen og aioli på den andre. Skyll salaten og la den renne av, og fordel den deretter på den nederste delen. Ha deretter på kylling, sprøstekt bacon, fetaost, cherrytomater og krydderurter. Ha gjere litt nykvernet sort pepper over og ringle eventuelt over litt god olivenolje (eller vent med det til den skal serveres, om du skal ha den med deg på tur). Legg toppen oppå, skjær brødet i to, og server – eller pakk de inn i plast og ta de med på tur!

Og som dere ser falt fylt fougasse godt i smak hos familiens yngstemann.

Enjoy!

Skriv ut
  1. I dag lagde jeg denne for 4 gang siden du la ut oppskrifta, storfavoritt her i huset. Nydelig rett, takk for oppskrifta. Må få ordna kameraet slik at jeg får blogget denne en dag 🙂

  2. Disse holder jeg på å bake akkurat nå 🙂 Lukter så deilig i huset og gleder meg til og smake 🙂 Jeg bare elsker hvitløk så dette blir sikkert en favoritt her i huset.Skal legge ut bilde i bloggen min senere når de er helt færdige og linker til deg slik at de andre som leser kan finne oppskriften de også. Håper det er greit :)Ha en flott dag.Min blogg adr er: http://tromspalmen.blogspot.com/

  3. Dette fete smørbrødet er en megahit! Har servert det til mamma, pappa, mormor, morfar, venninner og kjæresete. Alle elsker det! Så glad du deler alle de fantastiske oppskriftene dine med oss. Hilsen Trondheimsstudent

  4. Mmm…. dette var kjempegodt!! Tusen takk for veldig mange gode oppskrifter. Jeg har en perm med oppskrifter som jeg har printet ut fra matbloggen din, det er omtrent bare dine oppskrifter som går på rundgang her i huset. Du er iallefall min «årets matblogger»! Ha en fin dag 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste