Honningglassert kyllingbryst med gulrotpurè og fetasalat
Hva med å servere kyllingfileten sammen med litt gulrotpurè? Kjempegodt og faktisk ganske raskt gjort. Til to trenger du omtrent:
Gulrotpurèen
300 gram gulrøtteren klatt smørkummin (kan sløyfes og eventuelt erstattes med litt sukker)
Kyllingen:
2 kyllingfiletersalt og pepper1 ss honning
Salat av for eksempel:
ruccula, cherrytomater, fetaost, oliven og krutonger
Gni kyllingen inn i salt og pepper. Stekes i smør på sterk varme, ca 4 minutter på hver side. Bre over honningen og la fileten steke litt til, slik at honningen karamelliserer seg.
Kok gulrøttene i saltet vann. Tilsett litt smør og mos gulrøttene med en stavmikser eller lignende. Smak eventuelt til med litt sukker.
Server kyllingen oppå gulrotpurèen, og fordel eventuelt salaten over.
Enjoy!
(Denne oppskriften har jeg funnet her.)
Publisert 13. 5. 2010
Takk! Fra nå av trenger jeg aldri å lure på hva jeg skal lage til middag!!!Marthe
Så moro! Vi hadde nesten akkurat dette til middag i dag. Jeg bruker spisskummen i gulrotpureen og ikke sukker. Yummi! I stedenfor fetasalat hadde vi kokt potet og brokkoli. Neste gang har jeg lyst til å prøve med fetasalat -mye mer spennende:o)
Elsker denne bloggen! Skal lage banket kyllingbryst i ovnen med pesto, cherrytomater og mozarellaost i dag – den oppskriften fristet så veldig! Skal lage det til fem venninner. Du burde gi ut kokebok 😀 Jeg hadde kjøpt den på dagen…
Dette var kjempegodt! Jeg trodde først det skulle bli rart uten poteter/pasta el.l. men føler ingenting mangler.
ÅÅÅ detta såg gott ut. inte mycket av mat som fristar efter många timmar på ett kök, men detta gjorde det. Mvh Hillevi
Mmm… Nok en herlig rett fra deg som skal prøves ut!Takk for all inspirasjon!Klem Silje