Biffsandwich med rød pesto, potetchips og aioli
Biff må slett ikke alltid serveres sammen med fløtegratinerte poteter og bearnaisesaus. Hva med å prøve en sandwich?! Med en tynn biff, godt brød og litt tilbehør, har du et velsmakende måltid innen rekkevidde. Slik kan det for eksempel gjøres:
Foccacia eller annet godt brødca 150 gram entrecôte eller annet biffkjøtt pr personsmør til å steke i
salt og nykvernet pepperrucculasalattomater, i skiverrødløk, i skiverrød pesto
aiolica en potet pr person, i tynne skiverolje til frityrstekingmaldonsalt
Begynn med potetene. Skjær opp potetene i tynne, jevne skiver. Varm opp oljen og friter potetene litt av gangen, til potetskivene er sprøstekt. Ta opp med en hullsleiv og la potetene renne av på litt kjøkkenpapir. Strø umiddelbart litt maldonsalt på.
Entrecôten bør være relativt tynn. Legg skivene eventuelt i en plastpose og bank de flate med bunnen av en kasserolle eller lignende. Stek entrecôten i smør på sterk varme, til den får en fin stekeskorpe på begge sider. Trekk stekepannen til side og la kjøttet trekke (på begge sider) på ettervarmen til det er passe stekt.
Varm gjerne opp brødet noen minutter, men det er ikke strengt nødvendig. Del foccaciaen i to på langs og smør aioli på begge delene. Fordel salaten oppå den nedre delen og ringle gjerne litt olivenolje over. Legg på biffen og ha på en raus klatt med rød pesto oppå biffen. Fordel tomater og løk oppå og legg på den øvre foccaciadelen på toppen. Server potetchips og aioli ved siden av.
Enjoy!
Her har jeg kun en ting å si : NAM!!!Det så skikkelig godt ut ;)Klem Hege
Mat etter min smak:) Nå ble jeg sulten!Monica
Dette såg knallgodt ut!! 🙂
Helt fantastisk blogg:) Er dagen litt grå og kjedelig, blir jeg bestandig i godt humør av å "kikke inn" hos deg. Nydelig mat med nydelige bilder.Ha ei god helg:)
Jer er SÅ imponert av bloggen din… har prøvd så mange oppskrifter og alt er like godt!!!!!Ha en fortryllende helg.
Åhh, dette ser utrolig godt ut:) Ha en flott lørdag:) mvh siv anita
Fantastisk god biff-variant!!Så nå tar vi lørdagskveld gode og mette—