Syrlig panna cotta med nektarinsalat
I går hadde jeg en veldig annerledes og spesiell ettermiddag. Da kom nemlig en journalist og fotograf fra Romerikes Blad på besøk, for å se meg lage middag og for å smake på. Og for å intervjue meg og ta bilder… Det var en ganske surrealistisk opplevelse å lage middag med spørsmål som kom på løpende bånd, og en fotograf som knipset i ett sett. Det blir spennende å se hva det blir ut av det når resultatet publiseres i Romerikes Blads lørdagbilag den 17. april.
Jeg serverte ovnsbakt torsk på ratatouille med pasta og speltfoccacia til hovedrett, og en syrlig panna cotta med nektarinsalat til dessert. Oppskriften på desserten kommer her:
Panna Cotta2 (3) gelatinplater1 dl sukker1,5 dl yoghurt naturell3 dl kremfløte1 vaniljestang
Legg gelatinen i kaldt vann i ca 2 minutter. Gi fløte, sukker og vaniljestangen (frøene og den splittede stangen) et forsiktig oppkok. Trekk gryten til side. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør de inn i fløteblandingen, til de er helt oppløst. Rør inn yoghurten og hell blandingen over i 3-4 serveringsglass. Sett glassene i kjøleskapet til panna cottaen stivner. De bør stå i alle fall i 6-8 timer. Har du ikke tid til å vente så lenge (eller ønsker du å lage alt i en bolle) kan du benytte 3 gelatinplater istedet for 2.
Nektarinsalat2-3 nektariner, i små biter1 dl demerarasukker1 sitron, presset1 stjerneanis5 ss vann
Kok opp sitronsaft, vann, sukker og stjerneanis og la det stå og putre noen minutter. Skyll nektarinene og skjær de i små, jevne biter. Som et alternativ til nektariner kan du benytte fersken. Hell den varme sukkerlaken over nektarinene og la salaten stå og avkjøles litt på kjøkkenbenken, før du setter den i kjøleskapet til avkjøling.
Ta panna cottaen og salaten ut av kjøleskapet ca en halvtime før servering. Da vil smakene komme bedre frem. Rett før servering tar du ut stjerneanisen og legger en stor skje salat på toppen av hvert glass. Hvis du vil ha en «lettere» variant av tilbehør til panna cottaen kan jeg anbefale bringebærsalat med pistasjnøtter, som jeg tror også vil passe godt til denne desserten.
Inspirasjon til oppskriften har jeg funnet i «Rundt bordet«, en kjempefin kokebok av Ann Kristin Wang, Nina Dreyer Hensley og Jim Hensley.
(Om mitt samarbeid med tanum.no, se her. )
Enjoy!
(Desserten er inspirert av Wang/Dreyer Hensleys kokebok «Rundt bordet». )
Panna Cotta er jo bare så nyelig! Denne så frisk ut! Skulle gjerne hatt den avisen.. :-)Ønsker deg en matglad helg! 🙂
Jeg leste nå innlegget " Mat og barn ", Så bra skrevet Trine :)Tusen takk !Hilsen fra mamma til tre gutter :O)
Så spennande å kome i avisa:0)Denne desserten såg nydeleg ut. Eg har hittil berre laga pannacotta med bringebærsaus, men ser jo no at det kan gjerast på mange fleire måtar. Har lagt deg til i bloggrollen min, håpar det er greit?God helg, Line
Så spanande!! Blir det mogleg å lese denne artikkelen på nettet?
Det ser alldeles nydelig ut og så spennende med reportasje i RB, skal holde øynene åpne;)Ønsker deg en nydelig helg:)
Så spennende, den skal jeg lese.God helg. 🙂
Smatt:)Ha ei god helg:)
Tusen takk for koselige tilbakemeldinger! Smake; Jeg vet ikke om det vil være mulig å lese artikkelen på nett. Hvis det blir det skal jeg nok legge ut en lenke til den. Trine 😉
SÅ gøy da! Håper den kommer på nett!? Lekker pannacotta: God helg til deg og dine.Hege
en herlig dessert,skal laga den igjen.
Hei! Prøvde å klikke på linken til bringebærsalat men fikk opp en feilmelding om atsiden ikke eksisterte.
Fikset 😉
Hei,
Hvor mange poesjoner får du av oppskriften på pannacotta?? Skal ha dameselskap på fredag, og skal lage til 11 damer ;O)) Gleder meg til å prøve!
I oppskriften står det 3-4 porsjoner, det kommer an på hvor store porsjoner du vil servere. Lykke til! 😉
Tusen takk Trine. Skal prøve den på fredag :O) Det gledes!!
Hei!
I kveld serverte jeg lammelår med ovnsbakte grønnsaker, og desserten var panna cotta. Tusen takk for oppskrift. Jeg byttet ut nektarinene med jordbær. Det smakte nydelig 🙂
Har kost meg i mange timer nå med oppskriftene du har lagt ut, og er inspirert til mange gode middager fremover
Så gøy å høre! 😉