Spicy kjøttboller i tomat- og paprikasaus
Pasta er god og enkel hverdagsmat. Med spicy kjøttboller får du litt ekstra fres på pastamåltidet, hvis du ønsker det. Til 3 porsjoner trenger du omtrent:
Kjøttbollene400 gram kjøttdeig2 sjalottløk, finhakket1/4-1/2 rød chili, finhakket1/4-1/2 kinesisk hvitløk, finhakketsalt og nykvernet sort pepperCherrytomatsausen1 liten løk, i biter1/4-1/2 rød chili, finhakket1/4-1/2 kinesisk hvitløk, finhakket1 rød paprika, i biter1/2 squash, i biter
1 boks hermetiske cherrytomateren neve frisk basilikum, hakketsalt og nykvernet pepperlitt sitronsaftpastaparmesan
Bland alle ingrediensene til kjøttbollene, og juster mengden chili, hvitløk og krydder etter egen smak og gane. Del deigen i to på et fuktet brett og rull pølser som du deler opp i passende boller. Fukt hendene og form kjøttbollene. Stekes i smør eller olje i varm panne til de er nesten gjennomstekte. Legg kjøttbollene i tomatsausen mot slutten av koketiden.
Fres løken i litt olje til den blir blank og myk og tilsett de øvrige grønnsakene. La sausen putre til grønnsakene er møre og fine. Tilsett så kjøttbollene. Ikke la sausen putre for lenge og rør heller ikke for mye i den – slik at cherrytomatene beholdes noenlunde hele. Smak til med krydder og sitronsaft.
Serveres med pasta, noen flak parmesan og gjerne en grønn salat.
Enjoy!
Åhh, denne retten skal prøves ut denne uka!! 🙂
enkel å tilberede, og smaker helt konge!!!
Hadde denne til middag i dag, fantastisk enkelt og tilberede, gode smaker og falt i smak hos alle. Til forrett hadde jeg din bruchetta med parmaskinen.