Sjokoladebrioche – fransk fristelse
Brioche er et lite frokostbrød eller en bolle bakt på hvete med sukker, mykt smør og masse egg. Brioche kan varieres, enten i en «plain» utgave i selskap med ost eller syltetøy. Eller du kan smaksette deigen med for eksempel mørk sjokolade, slik jeg har gjort her. Utrolig godt som «dessert» etter en lunsj, blant annet!
Finn frem:
3 dl romtempererte egg (ca 6 egg)
0,5 dl romtemperert melk
Dekk bollen med plast og la deigen heve minst 2-3 timer, eller helst over natten (i kjøleskapet).
Del opp deigen i passende emner og ha de i briocheformer, trill boller eller form til loff.
Etterheves i ca 45-60 minutter og stekes ved ca 200-225 grader i ca 8-12 minutter, eller til briochene er ferdige. Lager du loff må du steke den lengre enn hva som er angitt her. Avkjøles på rist og serveres gjerne lunkne med god kaffe til. Brioche kan fryses, og jeg anbefaler at de får tine på kjøkkenbenken og at du lunker de litt i ovnen før servering.
Bon appétit!
Mmm… hørtes skikkelig gode ut! 🙂
De ser nydelige ut. Jeg elsker brioche. 🙂 Ha en flott helg.
Mmmmm, brioche er det beste jeg vet! Hatt hatt en liten en nesten hver dag denne vinteren… Men de har jeg kjøpt.Nå skal jeg jammen lage selv! Gleder meg!=D
åh, nam!skikkelig inspirerende 🙂
Åhhh dette ser skikkelig nam ut:) Måå prøves ut:)
Sjokoladebrioche er det beste! Takk for oppskriften. Hvor kjøpte du brioche formene dine?
Briocheformene har jeg kjøpt på Cacas.
Kan jeg bruke muffinsformer istedet for briocheformer??
Mener du muffinsbrett eller muffinsformer (papir)? Førstnevnte går nok bra, men jeg er redd sistnevnte ikke fungerer så bra. I så fall tror jeg det går bedre å sette de rett på bakebrettet. Kanskje det er andre som har erfaringer her?
prøvde et brett der jeg bare rulla de til boller. og ett brett med muffinsformer oppi muffinsbrett. sistnevnte funka IKKE!!
så da vet man det:P
Disse ble veldig gode! 🙂 Min lille 4-åring og jeg hadde det veldig koselig sammen, når vi lagde dem og vi voksne syns de ble fantastisk gode. Det er nok litt for lite søte for jenta mi, for hun syns ikke de ble så gode, men det er nyttig lærdom å finne ut at ikke alt vi baker sammen blir like godt. Det er helt fantastisk å se hvor engasjert en liten 4-åring kan bli i baking og hvor flink hun er. Det ser lovende ut for en fremtidig bakstekjærring, så jeg må gi henne url-en til denne bloggen, så fort hun er gammel nok til å lese og ta seg frem på nettet! 🙂
Disse må prøves! Hvilken diameter er det på briocheformene du har brukt?
Briocheformene er til utlån, så jeg vet faktisk ikke. Tipper rundt 10 cm i overkant. Lykke til!
hvor får man kjøpt Briocheformer?
Kan man bake disse i en rund springform, ala prinsessekake?
Denne her prøver jeg meg på i morgen. Et spm: Kan man trille ut til snurrer som settes sammen i en springform, slik at det blir kakeform? Hvordan blir evt steketiden da?
Takker forøvrig for fantastiske oppskrifter på bloggen din. Blir alltid en suksess og flere av dem har vi som regel på ukesmenyen vår 🙂
Kjempegode:) 10 gram gjær var nok ved heving over natta.