Pastaskjell med ricotta og spinat
Pastaskjell i ulike varianter har blitt veldig populære hjemme hos oss. Her kommer en ny variant, en typisk italiensk en med ricotta og spinat, med en utrolig god tomat- og paprikaragu til. Anbefales! Til 2 trenger du omtrent:
Pastaenpastaskjell til 2salt og olje
Ostefylletca 250 gram frisk spinat, skylt og renset200 gram ricotta (evt cottage cheese)1 eggeplomme30 gram revet parmesanrevet muskatnøttsalt og nykvernet pepper
Sausen1 boks gode hermetiske tomater1 rød paprika, i biter1 hvitløkfedd, finhakket1 liten løk, finhakket1 dl hvitvin2 dl hønsebuljongen neve frisk basilikum, grovhakketlitt frisk persille, grovhakketsalt og nykvernet pepper
Begynn med sausen: Fres løk forsiktig i en tykkbunnet gryte, til løken er blank og myk. Tilsett paprika og hvitløk og la det få surre med noen minutter. Ha i de hermetiske tomatene, hvitvin og hønsebuljong og la sausen koke til nesten all væske har kokt inn. Tilsett urter og smak til med salt og pepper, og la sausen koke i ca 1 minutt.
Kok spinaten forsiktig i et par minutter i lettsaltet vann. Sil av vannet og skyll forsiktig spinaten i kaldt vann. La den renne av og grovhakk deretter spinaten. Bland spinat, ricotta (eventuelt cottage cheese hvis du ikke får tak i ricotta) og eggeplommen godt sammen. Tilsett også muskatnøtt og parmesan, og smak til med salt og pepper.
Kok pastaskjellene al dente etter anvisningen på pakken. Hell av vannet og ha de avrente pastaskjellene i et ildfast fat.
Fordel ricottafyllet over pastaskjellene (og aller helst inni skjellene), og hell tomatsausen over. Gratiner retten ved ca 200 grader i ca 20 minutter. Serveres med god rød eller hvit vin, samt godt brød til!
Velbekomme!
Andre varianter av denne retten finner du her og her.
ååh, herlig!! fikk lyst å lage mat nå 🙂
Åhh, denne retten ser skikkelig god ut:)
Hei!Denne retten ser herilig ut! Har laget en blogganbefaling til bloggen din på familiebloggen min. http://www.familienvik.no Du og din matblogg er til stor inspirasjon!
Hei Trine,Dette var flotte sider, med inspirende bilder og oppskrifter – kjente til og med en yrende lyst til å ta et oppgjør med egne surdeigstraumer etter å ha lest din blogg! 😉 mvhMartin (udir/puls)
Det er hyggelig å se deilig oppskrift tomat med pasta …Jeg elsker å spise, vil Takk for hele oppskriften jeg definitivt laget for min familie …Spicy og surTakk og hilsen Jazmin Wilss
Vet at dette innlegget er gammelt, men søkte på ricotta og valgte denne oppskriften, må bare gi en tilbakemelding:
Laget denne retten idag, og den var helt fantastisk!!! Tusen takk, så utrolig enkel og god. Trikset er å la tomatsausen koke leeenge, så lenge som mulig. Jeg brukte vanlige pastaskruer, ble helt perfekt, tror man kan bruke det man har av pasta.
Takk!
Takk for hyggelig tilbakemelding, og påminnelsen om at dette er utrolig godt – så den kommer nok på bordet her hjemme igjen – om ikke så alt for lenge. 😉
Hva kan man erstate hvitvin med? Har lyst å prøve men har ikke hvitvin…
Prøv med 1-2 ts hvitvinseddik.